ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΝΦΙΑ: «Ανοιχτή» η μετάθεση πληρωμής του - Ποιοι θα επωφεληθούν

ΕΝΦΙΑ: «Ανοιχτή» η μετάθεση πληρωμής του - Ποιοι θα επωφεληθούν
INTIME NEWS

Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δέχεται εισηγήσεις προκειμένου να μεταφερθεί μετά το νέο έτος η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ για ιδιοκτήτες που έχουν πληγεί από την κρίση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα», αυτό ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί και θα εξεταστεί με βάση τα δεδομένα που θα έχουν στη διάθεσή τους οι αρμόδιες υπηρεσίες το αμέσως προσεχές διάστημα.

Εξάλλου, το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου αναμένεται να αναρτηθούν στους λογαριασμούς Taxisnet 7.300.000 ιδιοκτητών ακινήτων τα εκκαθαριστικά σημειώματα για τον ΕΝΦΙΑ, φόρο από τον οποίο το κράτος αναμένει έσοδα πάνω από 2,5 δισ. ευρώ.

Πιθανότερες ημερομηνίες είναι από 14 έως 17 Σεπτεμβρίου, ενώ οι ιδιοκτήτες θα έχουν περιθώριο έως τα τέλη του ίδιου μήνα για να πληρώσουν την πρώτη από τις έξι συνολικά μηνιαίες δόσεις του φόρου ακινήτων. Το υπουργείο Οικονομικών, σε αντίθεση με τον φόρο εισοδήματος, δεν παρέχει καμία έκπτωση σε εκείνους που επιθυμούν να εξοφλήσουν το σύνολο του φόρου εφάπαξ στη λήξη της πρώτης δόσης.

Όπως επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς, η αύξηση κατά μία δόση δεν δίνει ουσιαστική «ανάσα» στα νοικοκυριά για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, τη στιγμή που οι περισσότεροι ιδιοκτήτες έχουν υποστεί μειώσεις μισθών, απώλεια εισοδημάτων ή και μείωση των εισπραττόμενων ενοικίων.

Ωστόσο, όποιος εμφανίζει αδυναμία να πληρώσει τις έξι μηνιαίες δόσεις έχει τη δυνατότητα να εντάξει την κάθε δόση χωριστά στη νέα πάγια ρύθμιση των 24 δόσεων με επιβάρυνση ένα σχετικά χαμηλό επιτόκιο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Σχολεία: Τέλος στην αγωνία - «Κλειδώνει» η ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων