ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Μετάθεση οφειλών για τον Απρίλιο 2021 και αποπληρωμή οφειλών σε 12 άτοκες ή 24 δόσεις

Σταϊκούρας: Μετάθεση οφειλών για τον Απρίλιο 2021 και αποπληρωμή οφειλών σε 12 άτοκες ή 24 δόσεις

«Μετατίθεται τον Απρίλιο του 2021 η πληρωμή των οφειλών σε Εφορία και ασφαλιστικά Ταμεία που δημιουργήθηκαν λόγω του κορονοϊού» δήλωσε ο υπουργός Οικονομιών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε πως τα «φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις θα μπορούν να πληρώσουν σε 12 άτοκες ή 24 μηνιαίες δόσεις με επιτόκιο 2,5%».

Ο κ. Σταϊκούρας, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Αλέξη Πατέλη ότι «τα όσα υποστήριξε στο βήμα εκφράζουν την κυβερνητική γραμμή και είναι απολύτως εναρμονισμένα με την προεκλογική δέσμευση της ΝΔ».

Αναφορικά με τις φορολογικές δηλώσεις η προθεσμία -για τις οποίες λήγει σήμερα- είπε πως εκκρεμούν ακόμα 35.000 δηλώσεις.

Ενώ για την επιστρεπτέα προκαταβολή είπε πως 19.000 επιχειρήσεις στα νησιά βοηθήθηκαν.

Σημείωσε πως η κυβέρνηση έως τον Φεβρουάριο του 2020 ήταν συνεπής σε όσα είχε εξάγγειλε λέγοντας ότι η υγειονομική κρίση άλλαξε τα δεδομένα.

Ξεκαθάρισε ότι οι όποιες παρεμβάσεις θα εξαρτηθούν από το πότε θα τελειώσει η υγειονομική κρίση και πώς η κυβέρνηση θα υλοποιήσει τις αποφάσεις για τα αναδρομικά.

Είπε πως το επόμενο διάστημα θα εισρέουν χρήματα στην Ελλάδα, όπως από το πρόγραμμα SURE.

Αναφορικά με τον νέο πτωχευτικό είπε ότι χτίζεται ένας μηχανισμός έγκαιρης προειδοποίησης ώστε οι πολίτες να έχουν έναν σύμβουλο προστασία που θα τους ενημερώνει πως θα αντιμετωπίζουν το συνολικό χρέος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Μήνυμα της ΕΕ στην Τουρκία: Οι ενέργειές σας μας ανησυχούν

Ροή Ειδήσεων