ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα έξοδος στις αγορές με 10ετές ομόλογο - Άνοιξε το βιβλίο προσφορών

Νέα έξοδος στις αγορές με 10ετές ομόλογο - Άνοιξε το βιβλίο προσφορών
INTIME NEWS

Σε νέα έξοδο στις αγορές προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο με στόχο την άντληση έως 1,5 δισ. ευρώ, προκειμένου να ενισχύσει τα ταμειακά του διαθέσιμα.

Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) έχει δώσει από χθες εντολή στις Barclays, Citi, IMI-Intesa Sanpaolo, Morgan Stanley, Nomura και Société Générale για να αναλάβουν ως ανάδοχοι την επανέκδοση του δεκαετούς ομολόγου λήξεως 2030.

Το εν λόγω ομόλογο είχε εκδοθεί τον Ιούνιο με απόδοση 1,5% και σήμερα η απόδοσή του είναι στο 1,119%. Ο ΟΔΔΗΧ έδωσε guidance που θέτει ως οροφή για το προτεινόμενο επιτόκιο το 1,33%.

Είναι ενδεικτικό πως σήμερα η απόδοση του πενταετούς ελληνικού ομολόγου υποχωρεί σημαντικά στο 0,260% σημειώνοντας πτώση 9% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο.

Η κίνηση έχει ως στόχο την ενίσχυση των ταμειακών διαθεσίμων του ελληνικού δημοσίου, σε μια περίοδο με αυξημένες ανάγκες.

Τα ταμειακά διαθέσιμα του δημοσίου, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, είναι στα 34,7 δισ. ευρώ (ήταν 37,5 δισ. ευρώ τον Μάρτιο αλλά παρά τις πληρωμές εισέρρευσαν νέα κεφάλαια από τις εξόδους στις αγορές, τα έντοκα γραμμάτια και τη «δόση» του ESM).

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ξυλοδαρμός 13χρονης στη Λαμία: Οι 17χρονες τη χτυπούσαν επί 15 λεπτά