ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εργασιακά: Τα δικαιώματα των εργαζόμενων γονέων εάν το παιδί τους νοσήσει από κορονοϊό

Εργασιακά: Τα δικαιώματα των εργαζόμενων γονέων εάν το παιδί τους νοσήσει από κορονοϊό
Pixabay

Άνοιγμα σχολείων: Νέα ειδική άδεια για εργαζόμενους- γονείς που θα νοσήσουν τα παιδιά τους από τον κορονοϊό κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση.

Στις 14 Σεπτεμβρίου, θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία και ήδη λαμβάνονται νέα μέτρα για τους γονείς των παιδιών που θα εκδηλώσουν την νόσο.

Ειδικότερα, το νέο μέτρο προβλέπει πως οι γονείς δικαιούνται να κάνουν χρήσης ειδικής άδειας για την ασθένεια των παιδιών για 14 ημέρες ή και για μεγαλύτερο διάστημα σε περίπτωση που με ιατρική γνωμάτευση κρίνεται απαραίτητο ή σε περίπτωση νοσηλείας του παιδιού.

Η νέα άδεια αφορά εργαζόμενους-γονείς βρεφών και παιδιών, προσχολικής και σχολικής ηλικίας, που θα νοσήσουν από τον κορονοϊό και χορηγείται επιπρόσθετα από άλλες άδειες που αφορούν στην ασθένεια ή στην νοσηλεία των παιδιών. Αν και δεν θα νοσούν κατ αρχήν οι ίδιοι, δεν θα μπορούν για λόγους πρόληψης να πάνε στη δουλειά τους, όποτε θα δικαιούνται την νέα ειδική άδεια.

Η νέα ειδική άδεια θα είναι συγχρηματοδοτούμενη από τον εργοδότη και το κράτος.

Επιδότηση μισθού

Οι γονείς θα λαμβάνουν τον μισθό τους κατά τα δύο τρίτα από τον εργοδότη και κατά το ένα τρίτο από τον τακτικό προϋπολογισμό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Πανίσχυρη γίνεται η Ελλάδα στον αέρα - Μια ανάσα πριν τη συμφωνία με τη Γαλλία