ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δ. Δασκαλόπουλος: Σπασμωδικές οι λύσεις της τρόικας

Δ. Δασκαλόπουλος: Σπασμωδικές οι λύσεις της τρόικας

Αντίθετος με τις συνταγές της τρόικας εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

«Δεν συμφωνούμε με την προσέγγιση της τρόικας. Βάζει την άμαξα μπροστά από το άλογο, ζητώντας πεισματικά την οριζόντια περικοπή του μισθολογικού κόστους», τονίζει ο κ. Δασκαλόπουλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, αντί της περικοπής μισθών προέχει η απελευθέρωση των αγορών από τις στρεβλώσεις του κρατικού παρεμβατισμού, η πάταξη της γραφειοκρατίας, του αναχρονιστικού κράτους και της διαφθοράς.

Επίσης, ο κ. Δασκαλόπουλος χαρακτηρίζει λαθεμένη την πολιτική της τρόικας στην Ελλάδα, καθώς «δέχθηκε την έμφαση στα εισπρακτικά μέτρα, ενώ ανέχθηκε την απροθυμία της κυβέρνησης να προχωρήσει στις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές που θα προετοίμαζαν το έδαφος για την ανάπτυξη».

Μάλιστα, η τρόικα όχι απλά συνεχίζει το λάθος αλλά σήμερα «πάλι καταφεύγει πρωταρχικά σε λύσεις που είναι ουσιαστικά οριζόντιες και κατά βάθος σπασμωδικές».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ προειδοποιεί ότι μόνη διέξοδος είναι να υπάρξει μια ισχυρή βούληση αλλαγής στην ίδια τη δομή του πτωχευμένου κράτους, από το πολιτικό σύστημα και εκτιμά ότι «οι πολίτες μπορούν να προκαλέσουν σεισμό στα κόμματα».