ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Μίχαλος: «Αυτό που τους ενοχλεί είναι ο κατώτατος μισθός;»

Κ. Μίχαλος: «Αυτό που τους ενοχλεί είναι ο κατώτατος μισθός;»

Την κατηγορηματική αντίθεσή του στη μείωση των μισθών διατύπωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου, ο κ. Μίχαλος τόνισε ότι «αν πιστεύουν τρόικα και η κυβέρνηση ότι βάζοντας στο στόχαστρο τους μισθούς θα λυθεί το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας κάνουν λάθος».

Άλλωστε, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ παρέθεσε σειρά παραγόντων που επιδεινώνουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Συνολικά στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 230 (!) εμπόδια ανταγωνιστικότητας, εκ των οποίων έχουν αρθεί μόλις 16.

«Το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων έχει επιβαρυνθεί την τελευταία διετία με μια σειρά από φορολογικές αυξήσεις, έκτακτες και μη εισφορές, ειδικά τέλη κτλ. Αυτό που ενοχλεί την τρόικα και την κυβέρνηση είναι το ύψος του κατώτατου μισθού;» διερωτήθηκε ο κ. Μίχαλος.

Ο ίδιος απέδωσε το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας σε σειρά αδυναμιών και αγκυλώσεων όπως η υψηλή φορολογία, η γραφειοκρατία, η διαφθορά, η πολυνομία, η αναποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης, η παρέμβαση του κράτους στην οικονομία και τον ανταγωνισμό.

«Αντί λοιπόν οι δανειστές να πιέσουν για την επιτάχυνση των αντίστοιχων μεταρρυθμίσεων, βάζουν στο στόχαστρο τους μισθούς», ανέφερε ο κ. Μίχαλος.

Επίσης, επισήμανε ότι όσο και να «κουρευτεί» το ελληνικό χρέος και όσα δάνεια κι αν δοθούν, η Ελλαδα δεν θα καταστεί βιώσιμη εν μέσω ύφεσης, αλλά θα συνεχίζεται ο φαύλος κύκλος.