ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορονοϊός: Πώς θα βγάλετε άδεια κυκλοφορίας για μετά τις 00.30

Κορονοϊός: Πώς θα βγάλετε άδεια κυκλοφορίας για μετά τις 00.30

Κορονοϊός: Τα απαραίτητα έγγραφα που πρέπει να έχουν όσοι εργάζονται μετά τις 00:30 -  Ανοιχτή η πλατφόρμα 

Διαθέσιμη είναι η δυνατότητα υποβολής εντύπων για την υπεύθυνη δήλωση άδειας κυκλοφορίας για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα στις επιχειρήσεις των περιοχών της χώρας που έχουν κηρυχθεί σε «Πολύ υψηλό-Επίπεδο 4» και «Υψηλό-Επίπεδο 3» που θα μετακινούνται από και προς της εργασία τους μεταξύ 00:30 και μέχρι 05:00.

Οι εργαζόμενοι υποχρεούνται να έχουν μαζί τους βεβαίωση άδειας κυκλοφορίας και να την επιδεικνύουν σε πιθανούς ελέγχους.

Ο εργοδότης θα υποβάλει σχετική υπεύθυνη δήλωση στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ και στη συνέχεια θα εκδίδεται η ειδική βεβαίωση άδειας κυκλοφορίας, αφού προηγουμένως διασταυρωθεί αυτόματα από το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ η εργασιακή σχέση του εργαζόμενου με τον εργοδότη.

Η βεβαίωση άδειας κυκλοφορίας θα χορηγείται από τον εργοδότη στον εργαζόμενο το αργότερο πριν την μετακίνησή του και θα ισχύει για όσο χρονικό διάστημα ο εργαζόμενος απαιτείται να μετακινείται από και προς το χώρο εργασίας του βάσει του ωραρίου εργασίας του, κατά τις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας, ενώ θα έχει ισχύ δεκατεσσάρων ημερών. Παράλληλα για τα πρόσωπα που μετακινούνται για επαγγελματικούς σκοπούς, θα πρέπει να συμπληρώνουν στην ΕΡΓΑΝΗ σχετικό έγγραφο με τους κωδικούς του TAXISNET πριν την μετακίνησή τους.

ΕΙΔΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ -> ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

  • ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ - ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ (Για Εργαζόμενους Επιχειρήσεων) για Κοινές επιχειρήσεις – Εργοδότες απογεγραμμένοι στον ΕΦΚΑ με στοιχεία ΟΠΣ ΕΦΚΑ.
  • ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ - ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (Αυτοαπασχολούμενου – Ελ. Επαγγελματία & Επιτηδευματία) (Για προσωπικές βεβαιώσεις επιτηδευματιών)
    για Εργοδότες – Ατομικές Επιχειρήσεις απογεγραμμένοι στον ΕΦΚΑ με στοιχεία ΟΠΣ ΕΦΚΑ για αυτοαπασχολούμενους ελ. Επαγγελματίες και επιτηδευματίες μη απογεγραμμένους ως εργοδότες στον ΕΦΚΑ με στοιχεία TAXISNET.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Οι επόμενες 15 μέρες κρίνουν το lockdown στην Ελλάδα - Συναγερμός στις Σέρρες