ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Οριακά πάνω από 10% η ύφεση για το 2020 - Ισχυρή ανάκαμψη περί το 5% το 2021

Σταϊκούρας: Οριακά πάνω από 10% η ύφεση για το 2020 - Ισχυρή ανάκαμψη περί το 5% το 2021

Την εκτίμηση για την πορεία της Οικονομίας της χώρας έδωσε ο αρμόδιος υπουργός, Χρήστος Σταϊκούρας προβλέποντας παράλληλα και ισχυρή ανάπτυξη το 2021. 

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για έκτακτη ενίσχυση των ανέργων, των χαμηλών εισοδημάτων και των χαμηλοσυνταξιούχων, όπως τις προηγούμενες χρονιές, στα τέλη Δεκεμβρίου.

«Πέρυσι και τις δύο προηγούμενες χρονιές δόθηκε μέρισμα, επειδή η χώρα πετύχαινε στόχους υψηλότερους από αυτούς, που έχουν επιτευχθεί. Και μοιράσαμε σε τμήμα της κοινωνίας το υπερπλεόνασμα. Φέτος είναι μία άλλη χρονιά. Τις κοινωνικές πολιτικές τις ασκούμε στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κορονοϊού», είπε ο κ. Σταϊκούρας.

Ανέφερε πως η ύφεση ίσως κυμανθεί οριακά πάνω από το 10% φέτος με μία ισχυρή ανάκαμψη περί το 5% το 2021. Είπε πως οποιοσδήποτε περιορισμός στην οικονομική δραστηριότητα έχει δυσμενή επίπτωση και στην πραγματική οικονομία και στα δημόσια οικονομικά, επαναλαμβάνοντας την εκτίμηση ότι γενικευμένα lockdown κοστίζουν 2,5% με 3% του ΑΕΠ το μήνα. Είπε πως υπάρχει προβληματισμός για τους μακροχρόνιους ανέργους και για τη στήριξή τους.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Νέο «χαστούκι» Τραμπ σε Ερντογάν - Στο παγκόσμιο περιθώριο ο διαταραγμένος Σουλτάνος