ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σόμπες, καλοριφέρ ή θερμοπομποί; Τι να επιλέξουμε για το σπίτι αυτόν τον διαφορετικό χειμώνα

Σόμπες, καλοριφέρ ή θερμοπομποί; Τι να επιλέξουμε για το σπίτι αυτόν τον διαφορετικό χειμώνα

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα νέα δεδομένα στη ζωή μας, έχουν δημιουργήσει νέες ανάγκες θέρμανσης για τα σπίτια μας.

Περνώντας τις περισσότερες ώρες της ημέρας μας εντός, σίγουρα έχουμε ανάγκη από επιπλέον θέρμανση, τώρα που η θερμοκρασία έχει πέσει σημαντικά και θα συνεχίσει να πέφτει καθώς θα πλησιάζουμε στην «καρδιά» του χειμώνα.

Είναι απολύτως λογικό, λοιπόν, να μας απασχολεί το ζήτημα της θέρμανσης και από οικονομική άποψη. Πλέον, έχουμε ανάγκη από ζεστασιά ολόκληρη την ημέρα και για να μπορούμε να απολαμβάνουμε τη θαλπωρή του σπιτιού με μεγαλύτερη άνεση, καλούμαστε να στραφούμε σε λύσεις θέρμανσης που θα ζεσταίνουν οικονομικά τους χώρους μας και ταυτόχρονα, θα μας βοηθούν να εξοικονομούμε ενέργεια και χρήματα.

Πώς θα κάνουμε οικονομία στη θέρμανση, αλλά όχι στη ζεστασιά μας αυτόν τον χειμώνα, λοιπόν; Ποιες είναι οι λύσεις θέρμανσης που αξίζουν την προσοχή μας, με βάση τα νέα δεδομένα στη ζωή μας;

Εκτός από κλιματιστικά και τα κλασικά καλοριφέρ, υπάρχουν και άλλες «έξυπνες» επιλογές θέρμανσης στις οποίες μπορούμε να στραφούμε και σίγουρα, δεν θα επιβαρύνουν το budget μας: Από ένα ηλεκτρικό καλοριφέρ σε έναν θερμοπομπό και μία σύγχρονη θερμάστρα πετρελαίου. Ας τις δούμε, λοιπόν, μία προς μία.

Επιλέγοντας ένα ηλεκτρικό καλοριφέρ λαδιού

Τα οφέλη στη θέρμανση του σπιτιού που μπορεί να μας προσφέρει ένα σύγχρονο καλοριφέρ λαδιού, είναι πολλά. Ας ξεκινήσουμε όμως, από το πλέον σημαντικό και συγκεκριμένα, από το γεγονός ότι μπορούμε να το μεταφέρουμε σε όποιον χώρο του σπιτιού το χρειαζόμαστε, προκειμένου να ζεσταθούμε, χάρη στα ροδάκια που διαθέτει. Θα το τοποθετήσουμε εύκολα, λοιπόν, στην κουζίνα, το σαλόνι ή δίπλα από το γραφείο μας, ώστε να νιώθουμε ζεστασιά και άνεση την ώρα της τηλεργασίας. Ένα ηλεκτρικό καλοριφέρ που διαθέτει τρεις ρυθμίσεις θέρμανσης με μέγιστη ισχύ τα 2500W καθώς και έναν 24ωρο χρονοδιακόπτη -όπως για παράδειγμα το Delonghi TRD4 1025E Dragon4 ή το Delonghi TRD41025 Dragon4- συνιστά μία σημαντική προσθήκη σε κάθε σπίτι αυτόν τον χειμώνα, μια οικονομική λύση που μπορεί να προσφέρει άμεση και αποδοτική θέρμανση. Διότι συνδυάζοντας το πλεονέκτημα της μεγάλης θερμαντικής επιφάνειας με την ταχύτητα στη μεταφορά θερμού αέρα, μπορεί να μας ζεστάνει επαρκώς, όπου και όταν το έχουμε ανάγκη.

Αποκτώντας τον δικό μας θερμοπομπό

Γιατί θα χρειαστούμε έναν θερμοπομπό στο σπίτι τον φετινό χειμώνα; Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα βρίσκεται στην ίδια τη λειτουργία ενός θερμοπομπού! Βλέπετε, οι θερμοπομποί είναι ουσιαστικά ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα, τα οποία μετατρέπουν με φυσικό και οικονομικό τρόπο τον ψυχρό αέρα που εισέρχεται σε αυτά σε θερμό και την ίδια ώρα, μας βοηθούν να εξοικονομούμε ενέργεια και χρήματα, χάρη στη δυνατότητά τους να αναγνωρίζουν, για παράδειγμα, πότε ένα παράθυρο είναι ανοιχτό και να ρυθμίζουν αναλόγως τη λειτουργία τους. Με έναν «έξυπνο» θερμοπομπό, λοιπόν, όπως ο Delonghi HCX3120FS, ο Tesy CN04 200 EIS CLOUD W 2019 ή ο Tesy CN04 250 EIS CLOUD W 2019, μπορούμε να κάνουμε εξοικονόμηση ηλεκτρικού ρεύματος σε ποσοστό που «αγγίζει» το 21%, να έχουμε έως και 25% πιο γρήγορη θέρμανση του χώρου και μεταξύ άλλων, να ελέγχουμε τη συσκευή μέσω διαδικτύου, όπου και αν βρισκόμαστε. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, το ότι όλο και περισσότερα σπίτια εξοπλίζονται σήμερα με θερμοπομπούς.

Λέγοντας «ναι» σε μία σύγχρονη θερμάστρα πετρελαίου

Στη λίστα με τις πλέον αποτελεσματικές λύσεις για άμεση και οικονομική θέρμανση εν έτει 2020, περιλαμβάνονται φυσικά οι θερμάστρες πετρελαίου. Βέβαια, σε αντίθεση με το παρελθόν, σήμερα οι θερμάστρες πετρελαίου διαθέτουν τεχνολογίες που τις κάνουν περισσότερο ασφαλείς, αποτελεσματικές και συμφέρουσες. Η τεχνολογία inverter μπορεί να κάνει τη διαφορά στη συγκεκριμένη κατηγορία συσκευών θέρμανσης. Διότι αυτή ακριβώς η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει μία θερμάστρα πετρελαίου να επιτυγχάνει τη μέγιστη απόδοση θέρμανσης, με τη χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος και καυσίμου. Σήμερα μπορούμε να βρούμε την τεχνολογία inverter σε συσκευές όπως η Kerosun LC34 Inverter, η Kerosun LC45 Inverter και η Kerosun LC56 Inverter, ενώ ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το γεγονός ότι θερμάστρες πετρελαίου όπως αυτές που προαναφέρουμε, διαθέτουν επίσης υγιεινά φίλτρα που συγκρατούν τα σωματίδια σκόνης και φιλτράρουν τον αέρα, αλλά και συστήματα ασφαλείας που απενεργοποιούν αυτόματα τις συσκευές, σε περίπτωση ανατροπής τους. Στοιχεία, δηλαδή, ιδιαίτερα σημαντικά τόσο για την καλύτερη και περισσότερο υγιεινή θέρμανση των χώρων μας, όσο και για την ασφάλειά μας, ειδικότερα στην περίπτωση που έχουμε παιδιά ή κατοικίδια στο σπίτι.

Αυτές είναι κάποιες από τις σύγχρονες λύσεις θέρμανσης που μπορούν να αποδειχθούν πολύτιμες για κάθε σπίτι αυτόν τον χειμώνα και αξίζουν την προσοχή μας. Διότι τώρα που εργαζόμαστε, διασκεδάζουμε, γυμναζόμαστε περισσότερο από το σπίτι, έχουμε ανάγκη από περισσότερη ζεστασιά, αλλά και εξοικονόμηση ενέργειας. Μία θερμάστρα πετρελαίου, ένας θερμοπομπός ή ένα ηλεκτρικό καλοριφέρ μπορούν, λοιπόν, να μας προσφέρουν το ζεστό περιβάλλον που έχουμε ανάγκη στη νέα αυτή πραγματικότητα. Το στοιχείο-«κλειδί» είναι να κάνουμε την επιλογή μας με βάση τις ανάγκες μας και φυσικά, τη διαμόρφωση των χώρων μας, μεριμνώντας παράλληλα ώστε οι συσκευές θέρμανσης που θα επιλέξουμε, θα διαθέτουν τεχνολογίες και φίλτρα που θα μας βοηθούν να απολαμβάνουμε μία πιο άνετη και καθαρή ατμόσφαιρα εντός, κάθε μέρα.

Στο www.kotsovolos.gr θα βρείτε πολλές λύσεις για θέρμανση του σπιτιού σας φέτος τον χειμώνα.