ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θέρμανση σπιτιού και ποιότητα αέρα: Οι λύσεις που αναβαθμίζουν τη ζωή εντός

Θέρμανση σπιτιού και ποιότητα αέρα: Οι λύσεις που αναβαθμίζουν τη ζωή εντός

Οδεύοντας προς τον χειμώνα και με τη θερμοκρασία να πέφτει μέρα με τη μέρα, οι περισσότεροι από εμάς, αναζητούμε τις «έξυπνες» λύσεις θέρμανσης που θα παρέχουν στα σπίτια μας την απαραίτητη ζεστασιά, χωρίς να μας επιβαρύνουν οικονομικά.

Όλο και περισσότεροι είναι όμως και εκείνοι οι οποίοι φροντίζουν αυτή την περίοδο, να προμηθευτούν με τις συσκευές εκείνες οι οποίες θα «θωρακίσουν» τους χώρους τους όχι μόνο από το κρύο, αλλά και από την υγρασία και τους ιούς.

Η αλήθεια είναι πως τα νέα δεδομένα της περιόδου που διανύουμε, φαίνεται πως έχουν επηρεάσει σημαντικά και τις καταναλωτικές συνήθειες, που αφορούν στη θέρμανση του σπιτιού. Παράλληλα, λοιπόν, με τις επιλογές για τη θέρμανση του σπιτιού τους, πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι προμηθεύονται τον φετινό, διαφορετικό χειμώνα ιονιστές, υγραντήρες και καθαριστές αέρα. Εκτός από «έξυπνες» και συμφέρουσες λύσεις θέρμανσης, δηλαδή, τα νέα δεδομένα στη ζωή μας, μας στρέφουν επίσης σε συσκευές που μπορούν να εγγυηθούν την καλύτερη διαχείριση του αέρα στα σπίτια μας και μια υγιεινή ατμόσφαιρα εντός.

Σύμμαχός μας σε αυτή την προσπάθεια, λοιπόν, είναι και αυτή τη φορά, η τεχνολογία και στην παρακάτω λίστα, θα ανακαλύψουμε μερικές από τις πλέον σύγχρονες και συμφέρουσες λύσεις για να ζεστάνουμε φέτος τα σπίτια μας και την ίδια ώρα, να μπορούμε να απολαμβάνουμε κάθε μέρα καθαρή ατμόσφαιρα σε κάθε μας χώρο.

Βελτιώνοντας την ποιότητα του αέρα εντός με τη βοήθεια ενός ιονιστή

Οι ιονιστές και οι καθαριστές αέρας έχουν την «τιμητική» τους φέτος, που η υγιεινή έρχεται σε πρώτο πλάνο και σε ό,τι αφορά στη ζωή στο σπίτι. Ο λόγος που πολλοί επιλέγουν να εξοπλίζουν τα σπίτια τους, λοιπόν, με συσκευές όπως οι καθαριστές αέρα την περίοδο που διανύουμε, σχετίζεται ακριβώς με την ανάγκη για μία πιο καθαρή ατμόσφαιρα εντός. Βλέπετε, ένας σύγχρονος καθαριστής αέρα που λειτουργεί και ως ιονιστής, δεν μας επιτρέπει απλώς να ανιχνεύουμε τον βαθμό της μόλυνσης του αέρα στο σπίτι μας, αλλά την ίδια ώρα βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα του αέρα εντός, χάρη στα αρνητικά φορτισμένα ιόντα που απελευθερώνει. Σε κάθε περίπτωση, πριν την απόκτηση ενός καθαριστή αέρα-ιονιστή, μία πολύτιμη συμβουλή είναι να σιγουρευτούμε ότι διαθέτει επτά στάδια φιλτραρίσματος και μια σειρά από φίλτρα που μπορούν να διασφαλίσουν την καλύτερη υγιεινή της ατμόσφαιρας στο σπίτι μας, όπως για παράδειγμα φίλτρα ψυχρής κατάλυσης, φίλτρα φορμαλδεΰδης, φίλτρα HEPA και φυσικά, αντιβακτηριακά φίλτρα.

Η δική μας πρόταση: Μια επιλογή που ξεχωρίζει σε αυτή την κατηγορία και συμφέρει, είναι ο ιονιστής-καθαριστής αέρα Rohnson R-9700 Pure Air με Wi-Fi και με προηγμένο σύστημα καθαρισμού αέρα και ιονιστή. Διαθέτει επτά στάδια φιλτραρίσματος και «έξυπνο» σύστημα ενδείξεων σε πραγματικό χρόνο για την ποιότητα του αέρα, ενώ την ίδια ώρα, είναι αθόρυβος και μας επιτρέπει να τον χειριζόμαστε μέσω Wi-Fi, ακόμη και όταν βρισκόμαστε εκτός σπιτιού.

Αφαιρούμε την υγρασία για πιο καθαρή ατμόσφαιρα και περισσότερη ζεστασιά

Η υγρασία ενός σπιτιού αποτελεί έναν παράγοντα που όχι μόνο απειλεί την υγεία και το σπίτι μας -μιας και συμβάλλει στην ανάπτυξη μούχλας- αλλά ταυτόχρονα, μπορεί να αποτελέσει μια λύση για την καλύτερη θέρμανση του σπιτιού μας, μια επιλογή που θα μας βοηθήσει να εξοικονομήσουμε ενέργεια και χρήματα. Για την ακρίβεια, ένας αφυγραντήρας μπορεί να αυξήσει τη θερμοκρασία σε κάθε χώρο στον οποίο τον τοποθετούμε και παράλληλα, να διατηρήσει την υγρασία σε αυτόν, σε φυσιολογικά επίπεδα. Όλα αυτά επιτρέποντάς μας να απολαμβάνουμε μία πιο καθαρή ατμόσφαιρα εντός. Πώς και γιατί συμβαίνει αυτό; Τα πράγματα είναι απλά: Η υψηλή υγρασία κάνει το σώμα μας να αντιλαμβάνεται πιο έντονα την αίσθηση του κρύου τον χειμώνα. Ρυθμίζοντας, λοιπόν, τη θερμοκρασία σε ένα δωμάτιο σε φυσιολογικά επίπεδα (η σχετική υγρασία σε έναν χώρο πρέπει να κινείται μεταξύ 45% με 55%), θα περιορίσουμε την αίσθηση του κρύου και έτσι, θα χρειαστεί να καταναλώσουμε λιγότερη ενέργεια για να ζεστάνουμε τον χώρο μας και συνεπώς, να αισθανθούμε άνεση. Ουσιαστικά, εκτός από την προστασία του σπιτιού και της ατμόσφαιρας εντός από τη μούχλα, τα βακτήρια και άλλα βλαβερά σωματίδια, ένας σύγχρονος αφυγραντήρας αποτελεί μία οικονομική λύση για να βοηθήσει τη θέρμανση του σπιτιού μας. Σε κάθε περίπτωση, μπορεί να αποτελέσει μια πολύτιμη λύση για το σπίτι με βάση τα νέα δεδομένα στη ζωή μας. Διότι ας μην ξεχνάμε πως η ποιότητα του αέρα στο σπίτι μας, δεν μετριέται μόνο με την ποσότητα των τοξινών που υπάρχουν σε αυτό, αλλά και από τα επίπεδα υγρασίας του αέρα.

Οι δικές μας προτάσεις: Στην κατηγορία των σύγχρονων αφυγραντήρων που αξίζουν την προσοχή μας, στον Κωτσόβολο βρήκαμε δύο επιλογές που συμφέρουν και μπορούν να μας βοηθήσουν να περιορίσουμε την υγρασία, να καθαρίσουμε την ατμόσφαιρα στο σπίτι και να κρατάμε πιο ζεστούς τους χώρους μας. Ο λόγος για τον αφυγραντήρα Delonghi DNS80 Tasciugo AriaDry Light και τον αφυγραντήρα και καθαριστή αέρα Rohnson R-9820 Genius Wi-Fi.

Οι αφυγραντήρες, οι καθαριστές αέρα και οι ιονιστές, λοιπόν, μπορούν να μας προσφέρουν φέτος τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε κάθε μέρα στο σπίτι περισσότερη άνεση και ζεστασιά, προσφέροντάς μας παράλληλα την υγιεινή ατμόσφαιρα που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη. Όλα αυτά συμβάλλοντας στην προσπάθειά μας να εξυπηρετήσουμε την ανάγκη μας για επιπλέον θέρμανση, με περισσότερο οικονομικό και ωφέλιμο τρόπο. Σίγουρα, λοιπόν, αξίζουν μία θέση στα σπίτια μας αυτόν τον χειμώνα.