ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κλιματιστικά: Όσα αξίζει να γνωρίζουμε τον φετινό, διαφορετικό χειμώνα

Κλιματιστικά: Όσα αξίζει να γνωρίζουμε τον φετινό, διαφορετικό χειμώνα

Ο φετινός χειμώνας διαφέρει από οποιονδήποτε άλλο είχαμε βιώσει μέχρι σήμερα.

Οι προκλήσεις της νέας καθημερινότητας είναι πολλές και τώρα που η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει μέρα με τη μέρα, αντιλαμβανόμαστε πως υπάρχει μία ακόμη σημαντική πρόκληση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, λόγω των νέων δεδομένων στη ζωή μας. Ποια είναι αυτή; Μα φυσικά η θέρμανση του σπιτιού!

Φέτος , θα περάσουμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι και οι ανάγκες μας για θέρμανση και οικονομία, θα μεγαλώσουν. Διότι σε αντίθεση με περασμένες χρονιές, φέτος εργαζόμαστε, διασκεδάζουμε, γυμναζόμαστε και περνάμε σχεδόν ολόκληρη την ημέρα εντός. Δεν αρκεί, δηλαδή, να ανάψουμε το κλιματιστικό για να ζεσταθούμε αργά το βράδυ ή το απόγευμα, μόλις επιστρέψουμε από το γραφείο. Τώρα έχουμε ανάγκη από ζεστασιά, από το πρωί μέχρι το βράδυ και μάλιστα, από υγιεινή θέρμανση, μιας και ο φετινός, διαφορετικός χειμώνας, δεν έχει να κάνει μόνο με το κρύο, αλλά και την προστασία μας από τα μικρόβια.

Πώς, λοιπόν, θα κρατάμε το σπίτι ζεστό όλη μέρα χωρίς να βγαίνουμε εκτός budget και πώς θα απολαμβάνουμε μία υγιεινή ατμόσφαιρα εντός; Ποιες είναι οι λύσεις και οι τεχνολογίες που μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες μας σε ό,τι αφορά στη θέρμανση; Οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, στη λίστα που ακολουθεί!

Ελέγχοντας «έξυπνα» τη θέρμανση σε κάθε χώρο

Εν έτει 2020, η τεχνολογία αποτελεί μέρος της ζωής μας, τόσο σε ό,τι αφορά στην επικοινωνία μας με τους αγαπημένους μας, όσο και την εργασία μας. Έχουμε κάθε λόγο, λοιπόν, να αξιοποιήσουμε τις τεχνολογίες που έχουμε στη διάθεσή μας προς όφελός μας για να κάνουμε το σπίτι μας λίγο πιο tech και την καθημερινότητά μας πιο εύκολη. Σε ό,τι αφορά στη θέρμανση του σπιτιού συγκεκριμένα, σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να ελέγχουμε τη ζεστασιά σε κάθε χώρο του σπιτιού με ένα «άγγιγμα» στο smartphone ή το tablet μας και μάλιστα, ακόμη και όταν βρισκόμαστε εκτός. Και αυτό ακριβώς αξίζει να κάνουμε, για να ζεσταίνουμε καλύτερα και πιο οικονομικά τους χώρους μας. Στην αγορά μπορούμε να βρούμε, για παράδειγμα, σύγχρονα κλιματιστικά που διαθέτουν λειτουργία WiFi, η οποία ουσιαστικά μας δίνει τη δυνατότητα να ενεργοποιούμε την επιθυμητή λειτουργία και την ιδανική θερμοκρασία στο κλιματιστικό μας από απόσταση, μέσω του κινητού ή του tablet μας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να έχουμε όλη μέρα καλύτερο έλεγχο της θέρμανσης του σπιτιού. Μπορούμε να πάμε, δηλαδή, στο σούπερ μάρκετ ή για τις απαραίτητες υποχρεώσεις μας και όταν επιστρέψουμε, να είναι το σπίτι ζεστό και για την ακρίβεια, οι χώροι που εμείς θέλουμε.

Συνδυάζουμε τη μέγιστη απόδοση με τη χαμηλότερη κατανάλωση

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το budget που θα ξοδέψουμε φέτος τον χειμώνα για τη θέρμανση του σπιτιού, μας απασχολεί αρκετά. Σε ό,τι αφορά στα κλιματιστικά και την ανάγκη μας για άμεση θέρμανση, λοιπόν, είναι σημαντικό να επενδύσουμε σε energy saving επιλογές και σε τεχνολογίες, οι οποίες μας επιτρέπουν να έχουμε τη μέγιστη απόδοση με τη χαμηλότερη κατανάλωση. Η δική μας έρευνα αγοράς για τη θέρμανση του σπιτιού, μας οδήγησε στα κλιματιστικά Inverter Toyotomi. Τα πλέον σύγχρονα μοντέλα, διαθέτουν ενεργειακή κλάση Α+++ και εξασφαλίζουν το ζητούμενο για εμάς αυτή την περίοδο: τη μέγιστη απόδοση με τη χαμηλότερη κατανάλωση. Μας επιτρέπουν, δηλαδή, να έχουμε τη ζεστασιά που χρειαζόμαστε όλη μέρα, κάνοντας παράλληλα οικονομία. Διαθέτουν δε λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας (energy saving ), κάτι που σημαίνει ότι προσαρμόζουν αυτόματα τη θερμοκρασία στον χώρο, ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας.

Επενδύοντας στην υγιεινή ατμόσφαιρα με τα κατάλληλα φίλτρα

Λέξεις όπως η ασφάλεια και η υγιεινή αποτελούν φέτος μέρος του καθημερινού μας λεξιλογίου. Μπορεί, λοιπόν, να μεριμνούμε για την καλή μας υγιεινή και την ασφάλειά μας κάθε φορά που χρειάζεται να βγούμε εκτός σπιτιού όμως, τι κάνουμε όσο βρισκόμαστε εντός; Είναι σημαντικό για την ποιότητα της νέας μας καθημερινότητας, να στραφούμε σε επιλογές και λύσεις θέρμανσης οι οποίες μπορούν να μας βοηθήσουν να δημιουργήσουμε μία πιο υγιεινή ατμόσφαιρα στο σπίτι. Και για να συμβεί αυτό, καλούμαστε να είμαστε προσεκτικοί σε ό,τι αφορά στα κλιματιστικά μας. Εκτός από τα φίλτρα τους και τη σωστή καθαριότητά τους, αξίζει να επενδύσουμε σε κλιματιστικά τα οποία διαθέτουν τεχνολογίες που μπορούν να μας προσφέρουν μία πιο υγιεινή ατμόσφαιρα, χωρίς μικρόβια. Τι χαρακτηριστικά και τεχνολογίες αξίζει να έχουν τα σύγχρονα κλιματιστικά μας σήμερα για να μας προσφέρουν την υγιεινή θέρμανση που έχουμε ανάγκη; Ιονιστές που ενεργοποιούν αρνητικά ιόντα και κρατούν καθαρή την ατμόσφαιρα του σπιτιού, προσφέροντας παράλληλα αντιβακτηριδιακή δράση, λειτουργία αυτοκαθαρισμού για απομάκρυνση της βρομιάς, της σκόνης και των δυσάρεστων οσμών από το κλιματιστικό και φυσικά, φίλτρα που δρουν ενάντια σε βακτήρια και δυσάρεστες οσμές, όπως το Photocatalytic και το Active Carbon.

Οι λεπτομέρειες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά

Τέλος, σε ό,τι αφορά στην καλύτερη και πλέον συμφέρουσα θέρμανση του σπιτιού είναι σημαντικό να μεριμνήσουμε και για μερικές ακόμη λεπτομέρειες, οι οποίες μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Σίγουρα έχει σημασία να επιλέξουμε τα κλιματιστικά μας με βάση τα τετραγωνικά του κάθε χώρου, ούτως ώστε να θερμαίνεται επαρκώς και πιο οικονομικά το σπίτι και φυσικά, να ρυθμίζουμε το κλιματιστικό καταλλήλως. Μία έξυπνη επιλογή, είναι το να επιλέγουμε να ρυθμίζουμε το κλιματιστικό να ρίχνει τον αέρα ψηλά. Με αυτόν τον τρόπο, το σπίτι θα ζεσταίνεται ακόμη πιο αποτελεσματικά.

Σε κάθε περίπτωση, σε ό,τι αφορά στη θέρμανση του σπιτιού μας φέτος, η οικονομία και η υγιεινή έρχονται σε πρώτο πλάνο. Κάνουμε, λοιπόν, τις κατάλληλες επιλογές από άποψη τεχνολογιών και επενδύουμε στα πιο σύγχρονα φίλτρα. Το σίγουρο είναι πως τα κλιματιστικά Inverter Toyotomi, από το Toyotomi Kuro WiFi TKN TKG 628R32 στο Toyotomi Kuro WiFi TKN TKG 635R32 και από το Toyotomi Kuro WiFi TKN TKG 656R32 στο Toyotomi Kuro WiFi TKN TKG 671R32, μπορούν να μας εξασφαλίσουν ζεστασιά και υγιεινή ατμόσφαιρα εντός, με τη χαμηλότερη κατανάλωση.