ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκυλακάκης στο Νewsbomb.gr: Μέσα στο Δεκέμβριο το πρώτο έργο με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης

Σκυλακάκης στο Νewsbomb.gr: Μέσα στο Δεκέμβριο το πρώτο έργο με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης

«Οι πρώτες εκταμιεύσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης θα έρθουν μετά την έγκριση του ελληνικού σχεδίου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τοποθετείται χρονικά μεταξύ Ιουνίου και Ιουλίου», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Newsbomb.gr.

Όπως είπε ο ίδιος τα πρώτα ευρωπαϊκά κεφάλαια θα εισρεύσουν πολύ νωρίτερα, καθώς η ελληνική κυβέρνηση έχει αποφασίσει βάσει και του πλαισίου του ευρωπαϊκού κανονισμού να επιταχύνει την απορρόφηση των πόρων και να προχωρήσουν έργα και προγράμματα από τις αρχές του επόμενου έτους.

Μάλιστα ο κ. Σκυλακάκης προανήγγειλε πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθεί το πρώτο έργο που θα ξεκινήσει το Δεκέμβριο με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σε άλλη ερώτηση του Newsbomb.gr για το αν υπάρχει σύνδεση των δημοσιονομικών επιδόσεων με τη ροή των κεφαλαίων κα πόσο αυστηρή θα είναι η εποπτεία από την Κομισιόν, ο αναπληρωτής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, επεσήμανε πως το Ταμείο Ανάκαμψης είναι δημοσιονομικά ουδέτερο και εφόσον «τρέξουν» με γρήγορους ρυθμούς οι μεταρρυθμίσεις και οι επενδύσεις, η χώρα θα επιτύχει σοβαρό μακροοικονομικό αποτέλεσμα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Ποια καταστήματα δεν θα ανοίξουν τα Χριστούγεννα