ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Click away: Έτσι θα γίνονται οι αγορές από τα καταστήματα - Βαριά πρόστιμα για τους παραβάτες

Click away: Έτσι θα γίνονται οι αγορές από τα καταστήματα - Βαριά πρόστιμα για τους παραβάτες
INTIME

Το click away θα ισχύσει για τα καταστήματα από αυτή την Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου, μέχρι την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου.

Όπως εξήγησε ο Άδωνις Γεωργιάδης περιγράφοντας το click away αυτό θα λειτουργεί ως εξής:

Ο πελάτης θα κάνει την παραγγελία του είτε μέσω του e-shop του καταστήματος οπότε και θα πληρώνει ηλεκτρονικά είτε μέσω τηλεφωνικής παραγγελίας από το κατάστημα και πληρωμής με pos έξω από το κατάστημα με ασύρματο μηχάνημα.

Ο πελάτης πρέπει να έχει ηλεκτρονική απόδειξη πληρωμής ή αποστολής μηνύματος SMS που θα έχει επωνυμία επιχείρησης, το ΑΦΜ της, την επωνυμία του πελάτη και την ακριβή ώρα της παράδοσης-παραλαβής της παραγγελίας.

Θα επιτρέπεται μόνο ένα άτομο και όχι παρέες ή οικογένειες.

Τα πρόστιμα

Επιχείρηση που θα αποδεικνύεται στους ελέγχους ότι έχει ανοίξει και έχει βάλει μέσα στο κατάστημα πελάτη θα έχει πρόστιμο από 2.000 έως 50.000 και αναστολή από 15 έως 90 ημέρες ανάλογα με τα τετραγωνικά.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς το click away μπορεί να λειτουργήσει μόνο σε επιχειρήσεις με είσοδο στο δρόμο. Κατά συνέπεια mall, κλειστά εμπορικά κέντρα και επιχειρήσεις που συστεγάζονται σε κτήρια και δεν έχουν ξεχωριστή είσοδο σε δημόσιο δρόμο δεν θα ανοίξουν με click away.

H απόσταση έξω από τα καταστήματα πρέπει να είναι 2 μέτρα το ελάχιστο.

Ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε, επίσης, ότι οι επιχειρήσεις που θα αποφασίσουν να λειτουργήσουν με «click away» νοούνται ως παραμένουσες κλειστές με κρατική εντολή και θα λαμβάνουν τα μέτρα που ελάμβαναν ως απολύτως κλειστές.

Ο υπουργός Ανάπτυξης προειδοποίησε επίσης ότι εάν υπάρξουν εικόνες συνωστισμού ή καταστρατηγηθούν από κάποιους για να δημιουργηθεί μεγάλη προσέλευση τότε θα αποσύρουμε τη ρύθμιση αυτή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Με click away τα καταστήματα - Πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες - Τι θα γίνει με τις μετακινήσεις