ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προϋπολογισμός 2021: 7,5 δισ. πέφτουν στην οικονομία - Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός

Προϋπολογισμός 2021: 7,5 δισ. πέφτουν στην οικονομία - Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός

Προϋπολογισμός: Με την υπερψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ η πενθήμερη μαραθώνια συζήτηση, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν η υγεία, η οικονομία και το ελληνοτουρκικό.

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έκλεισε η συζήτηση επί του προϋπολογισμού του 2021. Κατά την ομιλία του, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε νέα μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι οι συνθήκες είναι πρωτόγνωρες αλλά σημείωσε ότι με τον προϋπολογισμό ενισχύονται οι «εφεδρείες covid» με 7,5 δις ευρώ, ενώ απάντησε αναλυτικά σχετικά με τα εργασιακά, για να τονίσει ότι με τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, το κράτος έγινε ο «καθολικός εργοδότης», δαπανώντας συνολικά 2 δισ. ευρώ για την προστασία της απασχόλησης.

Eιδικότερα ο κ. Μητσοτάκης είπε πως τους τρεις πρώτους μήνες της νέας χρονιάς θα εξακολουθήσουν να μας συνοδεύουν τα μέτρα στήριξης. «Έχουν προϋπολογιστεί 7,5 δις ευρώ και εύχομαι να μην χρειαστεί να δαπανήσουμε όλο το ποσό» τόνισε.

«Έχουμε αποθεματικό να στηρίξουμε τους αδύναμους και άνεργους. Το εισόδημα θα ενισχυθεί με μείωση ασφαλιστικών εισφορών και κατάργηση εισφοράς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας:

  • Επεκτείνονται τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων όπως: αποζημιώσεις ειδικού σκοπού και πρόγραμμα «Συν-Εργασία»
  • Όσες επιχειρήσεις έκλεισαν με κρατική εντολή θα πληρώσουν μόνο το 20% του ενοικίου τους για τους μήνες Ιανουάριος - Φεβρουάριος ενώ παράλληλα
  • Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων θα εισπράξουν από το κράτος το 60%
  • Προσλήψεις 15.000 οπλιτών σε βάθος πενταετίας
  • Ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει σήμερα μία μεγάλη ξένη επένδυση στο χώρο της ηλεκτροκίνησης -

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για γερμανική εταιρεία που θα φτιάξει εργοστάσιο κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα

  • Μέσα στο 2021 η έκδοση των εκκρεμών συντάξεων - Όπως είπε ο Πρωθυπουργός αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης.
  • Συνεχίζονται οι κύκλοι της Επιστρεπτέας Προκαταβολής για «να μείνουν όρθιες οι επιχειρήσεις» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Ειδικά για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως θα ξεκινήσει από τον Ιανουάριο ενώ θα έχει κατώτατο όριο ενίσχυσης τα 1.000 ευρώ για όλους τους δικαιούχους.

Ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε μόνον από την συμπολίτευση. Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ υπερψήφισε τις αμυντικές δαπάνες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε το «παρών» για να «μη δώσει λευκή επιταγή στον πρωθυπουργό», όπως είπε ο κ. Τσίπρας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Προϋπολογισμός 2021: Ο «άσσος» στο μανίκι του πρωθυπουργού, η σκληρή κριτική και τα... ευτράπελα