Ο ειδικός λογαριασμός δείχνει εσωτερική χρεοκοπία για την Ελλάδα

NEWSBOMB

Ο ειδικός λογαριασμός δείχνει εσωτερική χρεοκοπία για την Ελλάδα

Σημείο – κλειδί για την τελική συμφωνία σχετικά με το νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας στο Eurogroup είναι το ζήτημα της σύστασης του "ειδικού λογαριασμού".

Σε αυτόν θα δεσμεύονται τα κεφάλαια του νέου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα, ύψους 130 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η συγκεκριμένη πρόταση είναι γερμανικής εμπνεύσεως και φαίνεται ότι δεν έχει αποσυρθεί παρά τις αντιδράσεις στην Ελλάδα .

Όπως αναφέρει η "Ημερησία" του Σαββάτου, η δημιουργία του λογαριασμού και η αποδοχή του από την Ελλάδα, είναι το κλειδί για να εγκρίνει το Eurogroup της Δευτέρας τη συμφωνία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, με την αποδοχή του "ειδικού λογαριασμού", η Ελλάδα θα βρίσκεται συνεχώς αντιμέτωπη με την απειλή εσωτερικής στάσης πληρωμών και θα πρέπει να λαμβάνει συνεχώς νέα μέτρα, καθώς θα υποχρεωθεί να καλύπτει μόνη της τα ελλείμματά της.

Στο πλαίσιο αυτό θεωρείται κομβικής σημασίας η δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος, στην οποία αναφέρεται συνεχώς το Υπουργείο Οικονομικών,

Με τον "ειδικό λογαριασμό", οι πιστωτές θα είναι απόλυτα ασφαλείς. Η ΕΕ θα επιβάλει να εκταμιεύονται κατά προτεραιότητα, τα χρήματα που θα πηγαίνουν στην αποπληρωμή των εξωτερικών χρεώσεων της Ελλάδας, κάτι που σημαίνει ότι το δημόσιο θα διοχετεύει άμεσα σε αυτόν τα έσοδά του.

Έτσι, η εκάστοτε κυβέρνηση θα πρέπει να πετυχαίνει τους στόχους που έχουν τεθεί για να μπορεί να πληρώνει μισθούς και συντάξεις, καθώς δεν θα έχει τη δυνατότητα εκταμίευσης χωρίς την έγκριση της τρόικας.

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved