ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καταστήματα: Την Πέμπτη «κληρώνει» για το άνοιγμα – Τι δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Καταστήματα: Την Πέμπτη «κληρώνει» για το άνοιγμα – Τι δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης
INTIME

Την Πέμπτη αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για το άνοιγμα των καταστημάτων δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως αποκάλυψε σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Πέμπτη και πάντα σε συνεργασία με την επιτροπή των ειδικών, θα ληφθούν αποφάσεις για ενδεχόμενο περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς.

Τόνισε, ακόμα, ότι όλοι οι στόχοι της κυβέρνησης συνδέονται με την πορεία της πανδημίας συμπληρώνοντας πως εφόσον το επιτρέψουν οι υγειονομικοί δείκτες, στις 11 Ιανουαρίου «θα επιστρέψουμε στο click away».

Όσον αφορά την αντίδραση της Εκκλησίας για τα Θεοφάνεια εκτίμησε ότι μέχρι την Τετάρτη θα επικρατήσουν ψυχραιμότερες σκέψεις στους ιεράρχες.

Παράλληλα σημείωσε ότι οι νόμοι ισχύουν για όλους.

Σχολιάζοντας τον αιφνιδιαστικό χαρακτήρα της απόφασης να ανακοινωθεί το Σάββατο το lockdown της μιας εβδομάδας, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η απόφαση για το κλείσιμο κρατήθηκε μυστική και δεν μπορούσε να γίνει συζήτηση με κανέναν πριν.

Πληροφορίες αναφέρουν για το άνοιγμα της αγοράς ότι εξετάζεται να ανοίξουν καταστήματα σε ορισμένες «πράσινες» περιοχές που δεν έχουν, δηλαδή, βαρύ επιδημιολογικό αποτύπωμα.

Όπως είχε μεταδώσει το Star, πρόκειται «για τα καταστήματα στην Κρήτη που είναι καταπράσινη, καθώς όλος ο νομός είχε μόνο δύο κρούσματα σήμερα. Συζητούν και για την Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες όπου επίσης τα κρούσματα μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καπραβέλος στο Newsbomb.gr: «Εκρηκτικά τα κύματα του κορονοϊού - Περιμένουμε το τρίτο τον Φλεβάρη»