ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναστολές Δεκεμβρίου: Πότε πληρώνεται το επίδομα 534 ευρώ και το Δώρο Χριστουγέννων

Αναστολές Δεκεμβρίου: Πότε πληρώνεται το επίδομα 534 ευρώ και το Δώρο Χριστουγέννων

Επίδομα 534 ευρώ: Μέσα στην επόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι πληρωμές των αποζημιώσεων ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ σε εργαζόμενους σε αναστολή σύμβασης εργασίας τον Δεκέμβριο  - Έως το τέλος του μήνα θα καταβληθεί το υπόλοιπο δώρο Χριστουγέννων για όσους ήταν σε αναστολή τον Δεκέμβριο.

Σε περίπτωση εργαζόμενου, με δύο ή παραπάνω εργοδότες, η αποζημίωση ειδικού σκοπού που θα λάβει υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των ημερών αναστολής του (το τυχόν κοινό διάστημα ημερών αναστολής προσμετράται μια φορά και δεν αθροίζεται) και ως ποσό αναφοράς λογίζεται το ποσό των 534 ευρώ που αντιστοιχούν σε 30 ημέρες. Οι πληρωμές των ειδικών αποζημιώσεων των αναστολών του Δεκεμβρίου, θα γίνουν μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα μέσα στον μήνα και σε κάθε περίπτωση έως τις 31 Ιανουαρίου 2021 θα λάβουν οι εργαζόμενοι που έχουν μπει σε αναστολή τον Δεκέμβριο του 2020 το υπόλοιπο μέρος του δώρου Χριστουγέννων.

Δηλαδή το κράτος θα πιστώσει στους λογαριασμούς των εργαζομένων που μπήκαν σε αναστολή το δώρο Χριστουγέννων που αντιστοιχεί στην περίοδο 1η Δεκεμβρίου ως 31 Δεκεμβρίου 2020. Έτσι, εργαζόμενος που μπήκε σε αναστολή όλο τον Δεκέμβριο θα λάβει ακόμη 73 ευρώ.

Όσοι ήταν σε αναστολή από 1 έως 31 Δεκεμβρίου, θα λάβουν ολόκληρο το ποσό, δηλ. αποζημίωση 534 ευρώ.

Η αποζημίωση για αναστολές 1 έως 12 Δεκεμβρίου θα ανέλθει στα 213 ευρώ. Για τις αναστολές από 1 έως 14 Δεκεμβρίου, θα ανέλθει στα 249 ευρώ, ενώ για αναστολές από 1 έως 17 Δεκεμβρίου η αποζημίωση θα ανέλθει στα 302 ευρώ.

Υπενθυμίζεται, επίσης, πως τον Ιανουάριο και συγκεκριμένα έως τις 31, θα καταβληθεί, αναδρομικά, το επίδομα Χριστουγέννων το οποίο αναλογεί σε όσους βγουν σε αναστολή τον μήνα Δεκέμβριο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χάος στις ΗΠΑ: Σοκ από την εισβολή στο Καπιτώλιο - Τέσσερις οι νεκροί