ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προβλήματα με το νέο Μνημόνιο πριν καν αρχίσει να …υλοποιείται!

Προβλήματα με το νέο Μνημόνιο πριν καν αρχίσει να …υλοποιείται!

Το περιστατικό, όπως περιγράφεται, φέρεται να διαδραματίστηκε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, στο υπουργείο Οικονομικών.

Εκεί σε σύσκεψη που έγινε, προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με το νέο Μνημόνιο οι επικεφαλής των Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών (δηλαδή των εφοριών) και των Υπηρεσιών που ασχολούνται με την επίβλεψη των μεγάλων εταιριών, τα στελέχη της taskforce που είχαν αναλάβει το σχετικό έργο είπαν και κάτι το …αυτονόητο: ότι φέτος, τα έσοδα από τις ανείσπρακτες οφειλές θα πρέπει να τριπλασιαστούν, σε σχέση με πέρυσι.

Το γεγονός, λοιπόν, προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των παριστάμενων εφοριακών, οι οποίοι πετάχτηκαν από τις καρέκλες τους κι άρχισαν να φωνάζουν πως «αυτά δεν γίνονται και να το πείτε στους υπουργούς».

Ποια ήταν η αντίδραση των στελεχών της taskforce; «Να τους το πείτε εσείς, που το ψηφίσαν».

Όπως γίνεται αντιληπτό, το κλίμα κάθε άλλο παρά …εύκρατο είναι, αναφορικά με την εφαρμογή του Μνημονίου και την επίτευξη των υψηλών στόχων που θέτει.

Κι όλα αυτά, πριν καλά – καλά ξεκινήσει η εφαρμογή του.

Μπορεί κανείς να φανταστεί τι μέλλει γενέσθαι όταν φτάσει η ώρα για να πάρει σάρκα και οστά.

Στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ωστόσο, σε αυτή τη φάση προτιμούν να μην ασχολούνται με αυτά τα θέματα, καθώς είναι ανοικτά, ακόμα, κρίσιμα ζητήματα που αφορούν σε αυτή καθαυτή τη σύμβαση.

Με ζητήματα αυτού του είδους, όπως λένε, θα ασχοληθούν όταν οριστικοποιηθεί ότι η χώρα θα πάρει τα 130 δισ. ευρώ, που τόσο έχει ανάγκη σε αυτή τη φάση για να επιβιώσει.

Κατά τα άλλα, τα «μέτωπα» υποτίθεται ότι κλείνουν το ένα μετά το …άλλο.