ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναστολές Δεκεμβρίου: Πότε πληρώνεται το Δώρο Χριστουγέννων στους δικαιούχους

Αναστολές Δεκεμβρίου: Πότε πληρώνεται το Δώρο Χριστουγέννων στους δικαιούχους

Όσοι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα έχουν τον Δεκέμβριο χρόνο αναστολής θα λάβουν και ένα δεύτερο τμήμα του Δώρου Χριστουγέννων μέσα στον Ιανουάριο από το κράτος. 

Την επόμενη εβδομάδα θα πληρωθούν τα χρήματα από το κράτος για την αναλογία του δώρου Χριστουγέννων, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που τέθηκαν σε αναστολή σύμβασης εργασίας τον Δεκέμβριο του 2020, σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό.

Ειδικότερα το κράτος θα πιστώσει στους λογαριασμούς των εργαζομένων που μπήκαν σε αναστολή το δώρο Χριστουγέννων που αντιστοιχεί στην περίοδο 1η Δεκεμβρίου ως 31 Δεκεμβρίου 2020. Η αναλογία έως και τις 30 Νοεμβρίου καταβλήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου.

Εργαζόμενος που μπήκε σε αναστολή όλο τον Δεκέμβριο θα λάβει ακόμη 73 ευρώ.

Η πληρωμή προς τους δικαιούχους – εργαζόμενους της αναλογίας του επιδόματος εορτών Χριστουγέννων 2020, που βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, ολοκληρώνεται αυτοματοποιημένα από τα δεδομένα που τηρούνται στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ», αναφορικά με τις ημέρες αναστολής των συμβάσεων εργασίας εκάστου μισθωτού, τις ημέρες υπαγωγής στο μηχανισμό ενίσχυσης της απασχόλησης «ΣΥΝ-Εργασία» και τα καταβαλλόμενα για τις αντίστοιχες αιτίες ποσά οικονομικής ενίσχυσης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η αναλογία του επιδόματος εορτών Χριστουγέννων 2020, πιστώνεται απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό (ΙΒΑΝ) εκάστου μισθωτού.

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων επεξεργάζεται τα απολύτως αναγκαία στοιχεία του Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» για το σκοπό του ελέγχου και της πληρωμής της αναλογίας του επιδόματος εορτών Χριστουγέννων 2020, που βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

Από το Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ», εξάγεται σε ηλεκτρονική μορφή αναλυτική κατάσταση δικαιούχων- μισθωτών, η οποία περιλαμβάνει τα πλήρη στοιχεία τους, τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού σε μορφή IBAN, το πιστωτικό Ίδρυμα στο οποίο τηρείται ο λογαριασμός, το ποσό της καταβολής, καθώς και το ΑΦΜ τους.

Χθες, Τρίτη (12/01) μπήκαν τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τέθηκαν σε αναστολή τον Δεκέμβριο του 2020. Το συνολικό ποσό που καταβλήθηκε ανέρχεται σε 325,7 εκ. ευρώ και αφορά 645.054 δικαιούχους, σε 168.199 επιχειρήσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Η Ελλάδα στην… κατάψυξη! Πού και πότε θα χιονίσει – Νιφάδες και στην Αθήνα