ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δώρο Χριστουγέννων: Πότε και πόσα πληρώνονται οι εργαζόμενοι σε αναστολή τον Δεκέμβριο

Δώρο Χριστουγέννων: Πότε και πόσα πληρώνονται οι εργαζόμενοι σε αναστολή τον Δεκέμβριο

Προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας  αναμένεται να πληρωθούν τη δεύτερη δόση του Δώρου Χριστουγέννων όσοι εργαζόμενοι ήταν σε αναστολή εργασίας τον Δεκέμβριο.  

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι που έχουν χρόνο αναστολής τον Δεκέμβριο θα λάβουν το δεύτερο τμήμα του Δώρου Χριστουγέννων έως 31 Ιανουαρίου από το κράτος.

Αφορά την αναλογία της αναστολής από 1η έως 31 Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται πως στις 21 Δεκεμβρίου το κράτος πλήρωσε σε 1.060.434 εργαζόμενους, το τμήμα του Δώρου που αναλογεί στο χρονικό διάστημα της αναστολής σύμβασης εργασίας για την περίοδο 1η Μαΐου έως 30 Νοεμβρίου.

Το ποσό που θα λάβουν οι μισθωτοί ανέρχεται στα 73 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως οι δηλώσεις για τις αναστολές Ιανουαρίου «τρέχουν».

Επίδομα 534 ευρώ: Σε εξέλιξη οι δηλώσεις

Την Τρίτη 19 Ιανουαρίου ξεκίνησε η διαδικασία των δηλώσεων για το επίδομα των 534 ευρώ, για όσους είναι σε αναστολή εργασίας. Η διαδικασία θα διαρκέσει έως τις 31 Ιανουαρίου, ώστε οι δικαιούχοι - εργαζόμενοι να πληρωθούν την αποζημίωση ειδικού σκοπού για τον Ιανουάριο.

Το ποσό της αποζημίωσης θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου. Για κάθε μέρα αναστολή το ποσό της αποζημίωσης από το κράτος είναι 17,8 ευρώ. Όσοι εργαζόμενους βγουν όλο το μήνα σε αναστολή το ύψος του επιδόματος που θα λάβουν είναι στα 534 ευρώ.

Οι δηλώσεις υποβάλλονται ανάλογα με τα τοπικά, τα κλαδικά και το εθνικό lockdown καθώς οι επιχειρήσεις υποβάλλουν μια δήλωση για την περίοδο που είναι κλειστές με κρατική εντολή και δεύτερη δήλωση για την περίοδο που είναι ανοιχτές αλλά πληττόμενες.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι επιχειρήσεις που ανήκουν στους πληττόμενους βάσει ΚΑΔ μπορούν να θέτουν σε αναστολή τμήμα ή ακόμη και το σύνολο των εργαζόμενων τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σχολεία: Αυτή είναι η πιθανότερη ημερομηνία επιστροφής των μαθητών σε Γυμνάσια, Λύκεια

Ροή Ειδήσεων