ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε λήγει η προθεσμία για τις αναστολές Ιανουαρίου - Οι πληρωμές

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε λήγει η προθεσμία για τις αναστολές Ιανουαρίου - Οι πληρωμές

Επίδομα 534 ευρώ: Ξεκίνησε την Τρίτη 19 Ιανουαρίου, η διαδικασία των δηλώσεων για το επίδομα των 534 ευρώ για την αναστολή συμβάσεων εργασίας του Ιανουαρίου.

Η διαδικασία θα διαρκέσει έως τις 31 Ιανουαρίου, προκειμένου οι δικαιούχοι- εργαζόμενοι να πληρωθούν την αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου άνοιξαν τη Δευτέρα και μπορούν να επαναφέρουν στη δουλειά το σύνολο ή τμήμα των εργαζομένων τους, καθώς ως πληττόμενες μπορούν να διατηρούν όσους εργαζόμενους θέλουν σε αναστολή σύμβασης, έως και το 100% αν παραμείνουν σε εθελοντική βάση κλειστές.

Οι δηλώσεις υποβάλλονται ανάλογα με τα τοπικά, τα κλαδικά και το εθνικό lockdown καθώς οι επιχειρήσεις υποβάλλουν μια δήλωση για την περίοδο που είναι κλειστές με κρατική εντολή και δεύτερη δήλωση για την περίοδο που είναι ανοιχτές αλλά πληττόμενες.

Στην δήλωση για την περίοδο κατά την οποία οι επιχειρήσεις είναι κλειστές με κρατική εντολή το σύνολο των εργαζομένων δηλώνεται υποχρεωτικά σε αναστολή σύμβασης.

Έτσι, όσοι εργαζόμενοι παραμείνουν σε αναστολή ολόκληρο τον Ιανουάριο θα ολόκληρο το επίδομα των 534 ευρώ. Διαφορετικά θα αποζημιωθούν με 17,8 ευρώ για κάθε μέρα αναστολής.

Η αποζημίωση ειδικού σκοπού για τον Ιανουάριο αναμένεται να καταβληθεί το πρώτο 15ήμερο του Φεβρουαρίου.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, για τις επιχειρήσεις - εργοδότες που έχουν ΚΑΔ ο οποίος εντός του μήνα Ιανουαρίου, για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα είναι στην κατηγορία των πληττόμενων και για άλλο χρονικό διάστημα στην κατηγορία των κλειστών μετά από εντολή δημόσιας Αρχής, υποβάλλεται ξεχωριστό έντυπο - δήλωση αναστολής για κάθε κατηγορία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβολιασμoί: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους 80 έως 84 ετών – Σε 4 φάσεις η κάλυψη στα νησιά