ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεκαετές ομόλογο: Η Ελλάδα δανείσθηκε 3,5 δισ. ευρώ με επιτόκιο 0,80%- Τί δήλωσε ο Χρ. Σταϊκούρας

Δεκαετές ομόλογο: Η Ελλάδα δανείσθηκε 3,5 δισ. ευρώ με επιτόκιο 0,80%- Τί δήλωσε ο Χρ. Σταϊκούρας
INTIME

Το Ελληνικό Δημόσιο άντλησε σήμερα από τις αγορές 3,5 δισ. ευρώ με επιτόκιο περίπου 0,80%, μέσω της έκδοσης δεκαετούς ομολόγου λήξης 2031.

Αναφερόμενος στην επιτυχημένη έκδοση χρέους από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τη χαιρέτισε λέγοντας πως η Ελλάδα εν μέσω της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης και των συνεπειών της, έλαβε ακόμη μία ψήφο εμπιστοσύνης από τη διεθνή επενδυτική κοινότητα.

«Είναι η πέμπτη φορά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού, που η χώρα αντλεί με επιτυχία πόρους από τις αγορές. Και το έπραξε με νέο ιστορικό χαμηλό ως προς το κόστος δανεισμού του Ελληνικού Δημοσίου, ανεξαρτήτως διάρκειας. Επιπλέον τονίζεται ότι, και στη σημερινή έκδοση, η ζήτηση ήταν ιδιαίτερη υψηλή και η ποιότητα εξαιρετική. Η μεθοδική δουλειά του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους και συνολικά του Υπουργείου Οικονομικών φέρνει θετικά αποτελέσματα. Έτσι, παρά τις αυξημένες δυσκολίες και απαιτήσεις, καταφέρνουμε να διατηρούμε τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας μας σε ασφαλές ύψος», ανέφερε.

Κατά τον κ. Σταϊκούρα, αποδεικνύεται ότι το σχέδιο της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της, καθώς και για την ταχύτερη δυνατή ανάταξη της οικονομίας, αποτιμάται θετικά από τους διεθνείς επενδυτές.

«Οι πολίτες, η Κυβέρνηση και το κράτος, με την κοινή προσπάθειά μας, κερδίζουμε για τη χώρα, αξιοπιστία, κύρος και ισχύ.

Είναι, βεβαίως, γεγονός ότι κατά τους επόμενους μήνες θα υπάρξουν δυσκολίες και η επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι σταδιακή. Όμως, με πίστη στις δυνάμεις μας, όραμα, σχέδιο, μεθοδικότητα και σκληρή δουλειά, θα καταφέρουμε να βάλουμε τη χώρα μας σε τροχιά υψηλής, βιώσιμης, έξυπνης, κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης και ενίσχυσης της αποτρεπτικής ισχύος της», ανέφερε ο υπουργός.