ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown – Καταστήματα: Θα κλείνουν από τις 5 το απόγευμα;

Lockdown – Καταστήματα: Θα κλείνουν από τις 5 το απόγευμα;

Lockdown: Προ των πυλών βρίσκεται νέο πιο σκληρό lockdown στην Αττική, με τα σενάρια για απαγόρευση κυκλοφορίας στις 6 να βρίσκονται στο «τραπέζι» των ειδικών.

Σήμερα οι επιδημιολόγοι της ειδικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας πραγματοποίησαν σύσκεψη προκειμένου να αποφασίσουν ποια μέτρα θα εισηγηθούν την Παρασκευή στο σύνολο της επιτροπής, ωστόσο όλα θα κριθούν τα επόμενα 24ωρα και ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα του ΕΟΔΥ.

Ένα από τα μέτρα που βρίσκεται στο «τραπέζι» των ειδικών είναι αυτό της απαγόρευσης της κυκλοφορίας νωρίτερα από τις 9 το βράδυ που ισχύει σήμερα. Αυτό θα σημαίνει ταυτόχρονα πως και τα καταστήματα, αλλά και τα σούπερ μάρκετ θα κλείνουν νωρίτερα.

Ωστόσο, προς το παρόν δεν υπάρχει καμία επίσημη απόφαση!

Το ενδεχόμενο να κλείσουν ξανά και συνολικά τα καταστήματα του λιανεμπορίου αλλά και να κλείνουν από τις 17:00 στην Αττική, εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού, σχολίασε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θέλω να σκέφτομαι το κλείσιμο του λιανεμπορίου».

Ανέφερε ότι οι συνθήκες στην Αττική είναι διαφορετικές από τις επαρχιακές πόλεις, σε μια σειρά δραστηριοτήτων, όπως η εργασία. Παράλληλα, πρόσθεσε, συνολικά για τη λειτουργία των καταστημάτων: «Προσπαθούμε να κρατήσουμε ενεργό τον πνεύμονα της λιανικής πώλησης γιατί χρηματοδοτεί τα οικονομικά του κράτους και το κράτος καλύπτει διάφορες δαπάνες».

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην αυστηροποίηση των προστίμων για το take away, επιχειρώντας να εξηγήσει που αποσκοπεί το μέτρο.

«Θεραπεύσαμε ή ρυθμίσαμε το ζήτημα για αυτούς οι οποίοι έπαιρναν το προϊόν και κάθονταν στο ίδιο σημείο εντός του χώρου με άλλους 3 - 4. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την τήρηση των μέτρων. Για τους χώρους που έχει ευθύνη η επιχείρηση μπήκε η ρύθμιση» είπε, και πρόσθεσε: «Δεν πρέπει να συνωστιζόμαστε μπροστά στα καφέ και στα εστιατόρια». «Έτσι θεσπίσαμε διοικητικό πρόστιμο. Όποιος επαγγελματίας κάνει καλά τη δουλειά του δεν χρειάζεται να αγχώνεται. Να απομονώσουμε τα φαινόμενα που μας οδήγησαν να πάρουμε αυτό το μέτρο. Να ξεχωρίσουμε τους σωστούς και τους τυπικούς από αυτούς που καταχρηστικά κρατούσαν κόσμο έξω από τις επιχειρήσεις του» σημείωσε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Forbes: «Οι Τούρκοι έχουν πιο ισχυρό Ναυτικό» - Δείτε τι έπαθαν από τον… αδύναμο ελληνικό Στόλο