ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πως η Tesla οδήγησε σε ράλι το bitcoin - Στα 43.665 δολάρια το κρυπτονόμισμα

Πως η Tesla οδήγησε σε ράλι το  bitcoin - Στα 43.665 δολάρια το κρυπτονόμισμα
AP

Η Tesla ανακοίνωσε ότι έχει αγοράσει bitcoin αξίας 1,5 δισ. δολαρίων, ενώ προανήγγειλε πως σύντομα θα αρχίσει να δέχεται πληρωμές σε bitcoin.

Η εταιρεία του Έλον Μασκ σε γνωστοποίησή της προς την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς ανέφερε ότι αγόρασε bitcoin για μεγαλύτερη ευελιξία στη διαφοροποίηση και μεγιστοποίηση της απόδοσης των ρευστών διαθεσίμων της.

Με την γνωστοποίηση αυτής της εξέλιξης το κρυπτονόμισμα κατέγραψε άλμα 15%, πάνω από τις 44.000 δολάρια. Αυτή την ώρα, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα παγκοσμίως διαμορφώνεται στα 43.665 δολάρια.

Η μετοχή της Tesla ενισχύεται κατά 1,88%, στα 868,24 δολάρια.

Η κίνηση αυτή έχει εγείρει άμεσα ερωτήματα γύρω από τη συμπεριφορά του CEO Έλον Μασκ στο twitter τις τελευταίες εβδομάδες, όπου του είχε πιστωθεί η αύξηση των τιμών των κρυπτονομισμάτων όπως το bitcoin και το dogecoin, με τη δημοσίευση posts για αυτά και ως εκ τούτου ενθαρρύνοντας τον κόσμο να αγοράσουν.

Ο Μασκ βάζοντας μια ετικέτα "#bitcoin" στο βιογραφικό του στο Twitter έστειλε το πιο δημοφιλές νόμισμα στα ύψη την περασμένη Παρασκευή. Έκτοτε αφαίρεσε την ετικέτα.

Τα κρυπτονομίσματα προσελκύουν όλο και περισσότερους «παραδοσιακούς» επενδυτές. Δεν είναι τυχαίο πως η ευφορία γύρω από αυτά αύξησε τη συνολική αγοραία αξία όλων των κρυπτονομισμάτων πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια για πρώτη φορά νωρίτερα τον Ιανουάριο.