ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Με ΦΠΑ 24% οι streaming παραστάσεις

ΑΑΔΕ: Με ΦΠΑ 24% οι streaming παραστάσεις
INTIME

Την ώρα που τα θέατρα και οι κινηματογράφοι κρατούν υποχρεωτικά κλειστές τις πόρτες τους στο κοινό, εγκύκλιος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έρχεται να διευκρινίσει ότι ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ δεν ισχύει για τις streaming παραστάσεις. 

Στα ηλεκτρονικά εισιτήρια επιβάλλεται ΦΠΑ 24% όταν για τα εισιτήρια των θεατρικών παραστάσεων ισχύει μειωμένος ΦΠΑ 6% και μάλιστα, όπως έχει ανακοινωθεί, το μέτρο παρατάθηκε έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ διευκρινίζει ότι ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ 13% που ισχύει στα εισιτήρια των κινηματογράφων και ο συντελεστής 6% για τα εισιτήρια των θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών ισχύει μόνο για τα φυσικά εισιτήρια. Δηλαδή για τα εισιτήρια που θα αγοράζαμε από τα θέατρα και τους κινηματογράφους... αν δεν ήτανε κλειστά!

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ «δεν προκύπτει η εφαρμογή των μειωμένων συντελεστών στην περίπτωση που οι παραστάσεις παρακολουθούνται σε πραγματικό χρόνο μέσω Διαδικτύου. Ως εκ τούτου, το αντίτιμο για το δικαίωμα πρόσβασης στην παρακολούθηση αυτή επιβαρύνεται με τον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ 24%».