ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποκλειστικό Newsbomb.gr - Κακοκαιρία «Μήδεια»: Καμία χρέωση για το πενταψήφιο του ΔΕΔΔΗΕ

Αποκλειστικό Newsbomb.gr - Κακοκαιρία «Μήδεια»: Καμία χρέωση για το πενταψήφιο του ΔΕΔΔΗΕ
INTIME

Τι αποφασίστηκε μετά τη διαπίστωση ότι κάτοικοι περιοχών, που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Μήδεια» και σε πολλές περιπτώσεις παραμένουν χωρίς ρεύμα, για έκτη μέρα, χρεώθηκαν μεγάλα ποσά, καθώς χρειάστηκε να καλέσουν το πενταψήφιο νούμερο του ΔΕΔΔΗΕ για να ενημερωθούν.

Δεν θα υπάρχουν χρεώσεις για όσους πραγματοποίησαν κλήσεις στο πενταψήφιο του ΔΕΔΔΗΕ για να ενημερωθούν για τις βλάβες στην ηλεκτροδότηση που προκάλεσε η κακοκαιρία Μήδεια.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb, το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος σε συννενόηση με τις εταιρείες της κινητής τηλεφωνίας θα ανακοινώσει πως δεν θα ισχύσει καμία χρέωση προς τα τηλέφωνα του ΔΕΔΔΗΕ.

Το θέμα προέκυψε όταν οι πολίτες που έμειναν χωρίς ρεύμα καλούσαν τον πενταψήφιο αριθμό 11500 της ΔΕΔΔΗΕ για να δηλώσουν τη βλάβη ή να ενημερωθούν για το χρόνο επισκευής της.

Λόγω της υπερφόρτωσης των γραμμών, η αναμονή ήταν μεγάλη και με δεδομένη τη χρέωση που επιβάλουν οι εταιρείες κινητής, οι πολίτες θα βρίσκονταν αντιμέτωποι με υπέρογκους λογαριασμούς. Κυβερνητικά σύσκεψη ενημερώθηκαν για το συγκεκριμένο ζήτημα και ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος επικοινώνησε με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και αποφασίστηκε να μην υπάρξουν χρεώσεις για τις συγκεκριμένες κλήσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη μετά από ένταλμα ο Δημήτρης Λιγνάδης - Κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή