ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: Μέχρι σήμερα (24/2) οι αιτήσεις

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: Μέχρι σήμερα (24/2) οι αιτήσεις
PIXABAY

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Παράταση έως την Τετάρτη (24/02) για τη υποβολή των αιτήσεων ένταξης στον έκτο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής καθώς και διεύρυνση των δικαιούχων προβλέπει η απόφαση υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης η οποία δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ .

Έτσι οι ενδιαφερόμενοι για την Επιστρεπτέα προκαταβολή 6 έχουν περιθώριο έως και τις 24 Φεβρουαρίου προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση και να καταθέσουν τα δικαιολογητικά στην σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Η παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων θα συμπαρασύρει και την έναρξη καταβολής των ενισχύσεων, οι οποίες αναμένεται να μετατεθούν κατά δύο ημέρες και να ξεκινήσουν από τις 5 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα η απόφαση προβλέπει τα εξής:

Τροποποιούμε την υπό στοιχεία ΓΔΟΥ 154/10.2.2021 απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων «Διαδικασία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το προσωρινό μέτρο ενίσχυσης με τη μορφή Επιστρεπτέας Προκαταβολής σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του COVID-19, κατά το μήνα Ιανουάριο 2021» (Β' 540), ως εξής:

1. Η περ. α της παρ. 1 του άρθρου 1 αντικαθίσταται ως εξής:

«α) Οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.), οι Οργανισμοί Λιμένων και οι επιχειρήσεις των ΟΤΑ που δραστηριοποιούνται στους κλάδους "Υπηρεσίες χιονοδρομικού κέντρου” (ΚΑΔ 93.29.19.07) και "Υπηρεσίες θεραπευτικών λουτρών και ιαματικών πηγών” (ΚΑΔ 96.04.10.04)».

2. Η παρ. 7 του άρθρου 1 αντικαθίσταται ως εξής:

«7. Η εκδήλωση ενδιαφέροντος και τα ως άνω συνοδευτικά στοιχεία υποβάλλονται στην πλατφόρμα έως την 24η Φεβρουαρίου 2021».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.