ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλη κυκλοφορίας: Καμία παράταση - Λήγει αύριο 26/02 η προθεσμία

Τέλη κυκλοφορίας: Καμία παράταση - Λήγει αύριο 26/02 η προθεσμία
ΙΝΤΙΜΕ

Δεν θα δοθεί παράταση στα τέλη κυκλοφορίας ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την πληρωμή τους λήγει αύριο, 26 Φεβρουαρίου.

Για την επιστρεπτέα προκαταβολή 6, ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν οι καταβολές και στη συνέχεια θα ακολουθήσει και ο 7ος κύκλος.

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε πως τα μετρά στήριξης θα εμπλουτίζονται για όσο χρειαστεί, όμως όσο παρατείνονται οι περιοριστικοί όροι στη λειτουργία της οικονομίας τόσο είναι ανέφικτο να καλυφθούν όλες οι απώλειες. Και εστίασε στο πρόγραμμα κάλυψης παγίων δαπανών ύψους 500 εκατ. ευρώ προκείμενου να καλυφθούν κάποιες από τις δαπάνες της ελληνικής επιχειρηματικότητας, αλλά και σε ένα νέο πρόγραμμα Γέφυρα για νομικά πρόσωπα.

Ο Χρήστος Σταϊκουρας επισήμανε ότι για κάθε 15 ήμερες που μένει κλειστό το λιανεμπόριο στις κόκκινες περιοχές, τα ταμειακά διαθέσιμα περιορίζονται κατά 1-1, 2 δισ. ευρώ, το πρωτογενές αποτέλεσμα του προϋπολογισμού μειώνεται κατά 0,7%, ενώ ο ρυθμός ανάπτυξης επιβαρύνεται κατά 0,8%.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δημήτρης Λιγνάδης: Αυτό το υπόμνημα κατέθεσε στην ανακρίτρια - Τι λέει για την παιδεραστία