ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό αλλάζει την Αθήνα

Πώς το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό αλλάζει την Αθήνα
Μέσα στα δύο χιλιάδες στρέμματα του, οι επισκέπτες του Μητροπολιτικού Πάρκου του Ελληνικού θα μπορούν να απολαύσουν πλήθος δραστηριοτήτων.

Μια νέα εικόνα για ολόκληρη την Αθήνα δημιουργεί το Μητροπολιτικό Πάρκο έκτασης δύο χιλιάδων στρεμμάτων που αναπτύσσεται στο Ελληνικό.

Το νέο σημείο αναφοράς της Αθήνας δίνει στην πρωτεύουσα αυτό που της έλειπε σε σχέση με τις αντίστοιχες μητροπόλεις του εξωτερικού: Έναν μεγάλο ελεύθερο χώρο πρασίνου, ο οποίος και αποτελεί πόλο έλξης για όλους τους κατοίκους της πόλης, αλλά και τους διεθνείς επισκέπτες.

Έτσι, μετά από πολλές δεκαετίες η Αθήνα αποκτά το δικό της Μητροπολιτικό Πάρκο, εφάμιλλο με κάποια από τα πιο φημισμένα αστικά πάρκα του κόσμου, όπως το Hyde Park του Λονδίνου, το Jardin du Luxembourg του Παρισιού, το Park Güell της Βαρκελώνης, το Vondelpark του Άμστερνταμ, το Tiergarten Park του Βερολίνου, ο Englischer Garten Μονάχου και το Central Park της Νέας Υόρκης.

Και μάλιστα, με ένα μοναδικό πλεονέκτημα, καθώς σε αντίθεση με τα παραπάνω το πάρκο στο Ελληνικό καταλήγει στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, συνδυάζοντας εξαιρετικά το πράσινο με τη θάλασσα, αποτελώντας ταυτόχρονα φυσική συνέχεια της πόλης.

Τα χαρακτηριστικά του Μητροπολιτικού Πάρκου του Ελληνικού

Μέσα στα δύο χιλιάδες στρέμματα του, οι επισκέπτες του Μητροπολιτικού Πάρκου του Ελληνικού θα μπορούν να απολαύσουν πλήθος δραστηριοτήτων, οι οποίες απευθύνονται σε όλους, ανεξάρτητα από ανάγκες, προτιμήσεις ή ηλικία. Για παράδειγμα, για τους φίλους των σπορ στο Πάρκο θα υπάρχουν μεταξύ άλλων γήπεδα ποδοσφαίρου και τένις, κλειστά γήπεδα και γυμναστήρια.

Επίσης, για τους εραστές της ποδηλασίας οι ποδηλατοδρόμοι συνολικής έκτασης 50 χιλιομέτρων το μετατρέπουν σε ιδανικό προορισμό, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν διαδρομές αρκετών χιλιομέτρων για τζόκινγκ μέσα στη φύση.

Αντίστοιχα, διάσπαρτες στο πάρκο θα βρίσκονται παιδικές χαρές, χώροι αναψυχής, καφέ και γωνιές για ξεκούραση. Και βέβαια, για τους φίλους της τέχνης θα υπάρχουν ανοικτοί χώροι που θα μπορούν να φιλοξενήσουν συναυλίες αλλά και θεατρικές παραστάσεις.

Όσο για το όριο του Πάρκου, καταλήγοντας δηλαδή στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας, εκεί θα αναπτυχθεί ένα ξεχωριστό αλλά και μοναδικό οικοσύστημα. Σε αυτό θα περιλαμβάνονται καφέ, εστιατόρια αλλά και μία ελεύθερη παραλία μήκους ενός χιλιομέτρου με αμμουδιά που είναι δύο φορές μεγαλύτερη από την παραλία της Βάρκιζας.

Επιπλέον, οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν τον φαρδύ πεζόδρομο κατά μήκος της Αθηναϊκής Ριβιέρας κάνοντας βόλτα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Επισκέπτες από όλη την Αθήνα και τον κόσμο

Έτσι, το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού αναδεικνύεται σε έναν μοναδικό προορισμό για τα δεδομένα της Αθήνας αλλά και διεθνώς, αποτελώντας πόλο έλξης επισκεπτών από όλη την Αθήνα, την Ελλάδα και τον κόσμο. Η πρόσβαση σε αυτό είναι εξαιρετικά εύκολη, τόσο από τις γειτονικές περιοχές της Αργυρούπολης, του Ελληνικού, της Γλυφάδας και του Αλίμου, όσο και από το υπόλοιπο Λεκανοπέδιο χάρη στο δίκτυο Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Παράλληλα, και σε συνδυασμό με το επιχειρηματικό αλλά και ξενοδοχειακό οικοσύστημα του Ελληνικού, που σταδιακά θα αναπτυχθεί στην περιοχή λειτουργεί ως «μαγνήτης» τόσο για τουρίστες που θα θελήσουν να επισκεφθούν και αυτή την πλευρά της Αθήνας όσο και για εργαζόμενους και στελέχη που θα θελήσουν να μείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, απολαμβάνοντας τις μοναδικές αυτές συνθήκες ζωής και εργασίας.