ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: «Ψαλίδι» στους δικαιούχους του 6ου κύκλου - Πότε ανοίγει ο 7ος

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: «Ψαλίδι» στους δικαιούχους του 6ου κύκλου - Πότε ανοίγει ο 7ος

Πριν κλείσει η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 παίρνουν μπροστά οι «μηχανές» για τον επόμενο 7ο κύκλο ενισχύσεων. 

Για την επιστρεπτέα προκαταβολή 6 έχουν υποβάλλει αίτηση 721.395 επιχειρήσεις, αλλά εκτιμάται πως μόλις σε 400.000 εξ' αυτών θα δοθεί το ποσό της επιχορήγησης. Στις αρχές του μήνα θα υπάρξει και ενημέρωση με τα κριτήρια των επιχειρήσεων που θα λάβουν την επιχορήγηση της Επιστρεπτέας 6.

Το «ξεκαθάρισμα» των δικαιούχων του 6ου κύκλου της Επιστρεπτέας θα γίνει εντός της εβδομάδας καθώς υπολογίζεται ότι μπορεί να «κοπούν» ακόμη και ο 1 στους 2 από όσους υπέβαλαν αίτηση. Το ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερα μεγάλο καθώς τα κονδύλια για την Επιστρεπτέα 7, σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, θα είναι διπλάσια σε σχέση με την Επιστρεπτέα 6 και τα χρήματα που θα μοιραστούν οι δικαιούχοι θα φτάνουν στο 1 δισ. ευρώ.

Πληρωμές 5 έως 7 Μάρτη - Από 500 έως 1.000 ευρώ το ελάχιστο ποσό

Όπως όλα δείχνουν η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 7 Μαρτίου.

Ακόμα είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την επιλογή των δικαιούχων της Επιστρεπτέας 6 και ότι ο υπουργός Οικονομικών έχει οριοθετήσει το διάστημα από 3 έως 5 Μαρτίου για την εκταμίευση των χρημάτων για τον 6ο κύκλο, οι διαδικασίες για τον 7ο κύκλο δεν αναμένεται να ξεκινήσουν πριν τις 15 Μαρτίου.

Άγνωστο παραμένει και ποια θα είναι η περίοδος αναφοράς για τις επιχειρήσεις προκειμένου να εξεταστεί εάν πληρούν τα κριτήρια. Πλέον η αντίστοιχη περσινή περίοδος του Μαρτίου 2020 είναι περίοδος που είχε ξεκινήσει το πρώτο σκληρό lockdown και ως εκ τούτου δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να συγκριθεί ο τζίρος των επιχειρήσεων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Πότε προβλέπεται το πρώτο «τείχος ανοσίας» στην Ελλάδα, πότε θα υπάρχει ανοσία της αγέλης