ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε πληρώνονται οι αναστολές Φεβρουαρίου - Πώς δηλώνεται ο Μάρτιος

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε πληρώνονται οι αναστολές Φεβρουαρίου - Πώς δηλώνεται ο Μάρτιος

Επίδομα 534 ευρώ: Πληρώνονται οι αναστολές Φεβρουαρίου - Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι για τον Μάρτιο - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και πώς θα γίνουν οι δηλώσεις. 

Αντίστροφη μέτρηση για να καταβληθεί στους δικαιούχους εργαζόμενους, το επίδομα των 534 ευρώ για τις αναστολές συμβάσεων Φεβρουαρίου.

Πληρωμές ύψους 380 εκατομμυρίων ευρώ σε περίπου 747.768 δικαιούχους αναμένεται να γίνουν την περίοδο από την 1η έως την 5η Μαρτίου του 2021, μεταξύ των οποίων και η πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τέθηκαν σε αναστολή τον Φεβρουάριο.

Πιο συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, το επίδομα των 534 ευρώ θα καταβληθεί στους δικαιούχους στις 5 Μαρτίου.

Όσοι εργαζόμενοι δηλώθηκαν σε αναστολή ολόκληρο τον Φεβρουάριο θα λάβουν το επίδομα των 534 ευρώ. Αντίθετα όσοι μισθωτοί ήταν σε αναστολή μόνο ορισμένο χρονικό διάστημα, θα λάβουν 19,07 ευρώ ανά ημερολογιακή ημέρα αναστολής.

Σύμφωνα με την τροπολογία που ψηφίστηκε από το υπουργείο Εργασίας, σε αναστολή μπορούν να τεθούν τον Μάρτιο όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί έως και την 31η Ιανουαρίου φέτος, ενώ οι αναστολές ισχύουν για όσο διαρκεί η αναστολή λειτουργίας της αντίστοιχης επιχείρησης ή υποκαταστήματος λόγω του κορoνοϊού ή ανήκουν σε κλάδους που πλήττονται από αυτόν και σε κάθε περίπτωση μέχρι την 31 Μαρτίου 2021.

Διαβάστε επίσης: Φορολογικές δηλώσεις 2021: Πότε ανοίγει το TAXISnet - Οι αλλαγές στους φόρους

Η υποχρέωση της προαναγγελίας των αναστολών που έκανε πρεμιέρα τον Φεβρουάριο δεν αναμένεται να αλλάξει.

Παράταση του μηχανισμού «ΣΥΝ-Εργασία» και για τον Μάρτιο

Ο μηχανισμός ενίσχυσης «ΣΥΝ-Εργασία» παρατείνεται μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021 και εφαρμόζεται για εργαζόμενους που έχουν σχέση εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης την 31 Ιανουαρίου 2021, με στόχο να μη μειωθούν οι θέσεις εργασίας και να ενισχυθούν εργαζόμενοι και επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η διαφορά είναι πως τον Μάρτιο και έως τις 31 Μαρτίου μπορούν να ενταχθούν στον μηχανισμό «Συν – Εργασία» οι εργαζόμενοι με πρόσληψη έως 31 Ιανουαρίου 2021. Αυτό ορίζει πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση για τους δικαιούχους. Επεκτείνεται έτσι για το “Συν -Εργασία” το φάσμα των εργαζομένων που μπορούν να ενταχθούν, καθώς για τον Φεβρουάριο εντάσσονταν μισθωτοί που είχαν προσληφθεί έως και τις 23 Δεκεμβρίου 2020.

Τα κριτήρια ένταξης των επιχειρήσεων θα παραμείνουν ακριβώς τα ίδια με αυτά που ίσχυσαν και για Ιανουάριο – Φεβρουάριο. Έτσι, η ένταξη για τον Μάρτιο θα κρίνεται με βάση τον τζίρο του 4μηνου Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου 2020.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Πότε και πώς ανοίγουν σχολεία, λιανεμπόριο, εστίαση - Η παράταση και η ημερομηνία-«κλειδί»