ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πληρωμή αναστολών Φεβρουαρίου: Πότε θα καταβληθεί το επίδομα των 534 ευρώ

Πληρωμή αναστολών Φεβρουαρίου: Πότε θα καταβληθεί το επίδομα των 534 ευρώ

Θέμα χρόνου είναι η πληρωμή των αναστολών Φεβρουαρίου.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας το επίδομα των 534 ευρώ θα καταβληθεί στους δικαιούχους στις 5 Μαρτίου.

Συνολικά μέχρι τις 5 Μαρτίου θα γίνουν πληρωμές ύψους 380 εκατομμυρίων ευρώ σε περίπου 747.768 δικαιούχους, μεταξύ των οποίων και η πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τέθηκαν σε αναστολή τον Φεβρουάριο.

Ειδικότερα από το υπουργείο Εργασίας θα γίνουν στις 5 Μαρτίου 2021 οι εξής καταβολές:

• Αναστολές συμβάσεων εργασίας μηνός Φεβρουαρίου
• Αναστολές συμβάσεων εργασίας παρελθόντων μηνών για τις οποίες έχουν υποβληθεί συμπληρωματικές δηλώσεις
• Μονομερείς Δηλώσεις τουρισμού κλπ. παρελθόντων μηνών
• Μηχανισμός ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, επίδομα αδείας Εκτιμάται ότι το συνολικό ύψος των πληρωμών είναι της τάξης των 250 εκατ. ευρώ και αφορά σε 570.000 περίπου δικαιούχους.

Παράταση του μηχανισμού «ΣΥΝ-Εργασία» και για τον Μάρτιο

Ο μηχανισμός ενίσχυσης «ΣΥΝ-Εργασία» παρατείνεται μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021 και εφαρμόζεται για εργαζόμενους που έχουν σχέση εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης την 31 Ιανουαρίου 2021, με στόχο να μη μειωθούν οι θέσεις εργασίας και να ενισχυθούν εργαζόμενοι και επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η διαφορά είναι πως τον Μάρτιο και έως τις 31 Μαρτίου μπορούν να ενταχθούν στον μηχανισμό «Συν – Εργασία» οι εργαζόμενοι με πρόσληψη έως 31 Ιανουαρίου 2021. Αυτό ορίζει πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση για τους δικαιούχους. Επεκτείνεται έτσι για το “Συν -Εργασία” το φάσμα των εργαζομένων που μπορούν να ενταχθούν, καθώς για τον Φεβρουάριο εντάσσονταν μισθωτοί που είχαν προσληφθεί έως και τις 23 Δεκεμβρίου 2020.

Τα κριτήρια ένταξης των επιχειρήσεων θα παραμείνουν ακριβώς τα ίδια με αυτά που ίσχυσαν και για Ιανουάριο – Φεβρουάριο. Έτσι, η ένταξη για τον Μάρτιο θα κρίνεται με βάση τον τζίρο του 4μηνου Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου 2020.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό: «Μπλόκο» στο SMS με κωδικό 6 – Απαγόρευση μετακινήσεων από δήμο σε δήμο στην Αττική