ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε ειδική εκκαθάριση η Χαλυβουργική

Σε ειδική εκκαθάριση η Χαλυβουργική
INTIME

Τέλος εποχής για τη Χαλυβουργική ΑΕ, η οποία παίρνει τον δρόμο της ειδικής εκκαθάρισης. 

Η βιομηχανία μέτρησε πάνω από έναν αιώνα ζωής, όταν το 1925 ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος με τα παιδιά του Δημήτρη, Παναγιώτη και Γιάννη ξεκινούσαν το εμπόριο σιδήρου και πριν από 60 χρόνια έστησαν την πρώτη υψικάμινο στην Ελλάδα.

Η Χαλυβουργική όμως, συμφερόντων της οικογένειας Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα δεν άντεξε.

Τα χρέη συσσωρεύτηκαν και η βιομηχανία δεν μπορούσε πια να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της. Ετσι, στις 23 Φεβρουαρίου η Εθνική Τράπεζα, σύμφωνα και με σχετικό έγγραφο που είναι αναρτημένο στο ΓΕΜΗ, κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στην έκτακτη διαδικασία ειδικής διαχείρισης, απευθυνόμενη ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (Εκουσία Δικαιοδοσία).

Η Χαλυβουργική χρωστά στην Εθνική Τράπεζα 296,055 εκατ. ευρώ βάσει του ισοζυγίου της εταιρείας με ημερομηνία 31/12/2018, ενώ βάσει των στοιχείων της Τράπεζας η απαίτηση ανήλθε σε 301,791 εκατ. ευρώ που εκπροσωπεί ποσοστό 53,7% του συνόλου των απαιτήσεων και την 30ή/11/2020 σε 343,773 εκατ. ευρώ. Το σύνολο των υποχρεώσεων της βιομηχανίας πλησιάζει τα 500 εκατ. ευρώ.