ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο επίδομα 1.000 ευρώ σε εργαζόμενους και 3.000 σε επιχειρήσεις - Δικαιούχοι

Νέο επίδομα 1.000 ευρώ σε εργαζόμενους και 3.000 σε επιχειρήσεις - Δικαιούχοι

Έκτακτο επίδομα για τις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου που παρέμειναν κλειστές, έπειτα από κρατική εντολή, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Το επίδομα αφορά στις επιχειρήσεις που δεν μπορούσαν να εφαρμόσουν το click away. Οι επιχειρήσεις στον κλάδο του λιανικού εμπορίου που παρέμειναν κλειστές με κρατική εντολή κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν ούτε με τη μέθοδο click away, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση 3.000 ευρώ, ενώ ο κάθε εργαζόμενος που απασχολούνταν σε αυτές θα λάβει επίδομα 1.000 ευρώ.

«Θα υπάρξει επιδότηση στις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου σε περιοχές που ήταν κλειστές στην περίοδο εορτών και δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν ούτε με μέθοδο click away. Μιλάμε για περιοχές της Δυτικής Αττικής όπως Ελευσίνα, Ασπρόπυργος κ.α. αλλά και η περιοχή της Κοζάνης που ήταν σε σκληρό lockdown», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Η καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους θα πραγματοποιηθεί εντός του μήνα σε ειδική πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί για αυτόν τον σκοπό. Το επίδομα αφορά σε περιοχές που την περίοδο των Χριστουγέννων ήταν σε σκληρό lockdown.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα νοσοκομεία της Αττικής- Φόβοι για αύξηση διασωληνωμένων