ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Folli Follie : Στις 22 Μαρτίου οι αποφάσεις για το σχέδιο εξυγίανσης

Folli Follie : Στις 22 Μαρτίου οι αποφάσεις για το σχέδιο εξυγίανσης
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Στις 22 Μαρτίου θα διεξαχθεί η Γενική Συνέλευση της Folli Follie, που θα εγκρίνει τη συμφωνία εξυγίανσης, καθώς χθες δεν επετεύχθη απαρτία και παρέστησαν μέτοχοι που εκπροσωπούσαν μόλις το 16,19% του συνόλου.

Το αίτημα επικύρωσης της συμφωνίας είχε συζητηθεί στις 3 Φεβρουαρίου 2021 στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, ωστόσο για την υλοποίηση της συμφωνίας η διοίκηση θα πρέπει να πάρει το πράσινο φως και από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της.

Αν και η έγκριση αυτή αποτελεί τυπική διαδικασία, το ενδιαφέρον συγκεντρώνει η στάση που θα κρατήσει ο βασικός μέτοχος της εταιρείας, Δημήτρης Κουτσολιούτσος, στη νέα Γενική Συνέλευση στις 22 Μαρτίου και αν θα καταψηφίσει ή όχι το σχέδιο.

Ωστόσο, σύμφωνα με νομικούς, αν ο βασικός μέτοχος καταψηφίσει το σχέδιο εξυγίανσης, υπάρχει η δυνατότητα να αντιμετωπιστεί μέσω του ειδικού εντολοδόχου που μπορεί να τον υποκαταστήσει υπό την προϋπόθεση ότι η διοίκηση της υπό εξυγίανση εταιρείας θα λάβει ασφαλιστικά μέτρα για την τοποθέτησή του θεωρώντας καταχρηστική τη συμπεριφορά του μετόχου.

Η συμφωνία εξυγίανσης της Folli Follie αποτελεί την τελευταία φάση για την έναρξη της αναδιάρθρωσης της εταιρείας υπό τη διοίκηση που διόρισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τον Φεβρουάριο του 2020, το σχέδιο της οποίας προβλέπει τη δημιουργία δύο νέων εταιρειών, της OpsCo και της AssetCo, με έδρα το Λουξεμβούργο, στις οποίες θα μεταβιβαστούν η εμπορική δραστηριότητα των ιδιόκτητων σημάτων της εταιρείας και τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας.

Η πρώτη θα είναι κατά 90% θυγατρική της δεύτερης, ο έλεγχος της οποίας θα ανήκει στους ομολογιούχους πιστωτές. Με βάση το σχέδιο αυτό, η δραστηριότητα της FF αναμένεται να περάσει σε κερδοφορία το 2022.