ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Πότε ξεκινάει ο 7ος κύκλος - Ποσά και δικαιούχοι

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Πότε ξεκινάει  ο 7ος κύκλος - Ποσά και δικαιούχοι

Επιστρεπτέα προκαταβολή:  Τον Απρίλιο ξεκινάει ο 7ος κύκλος χρηματοδότησης της Επιστρεπτέας Προκαταβολής για τις επιχειρήσεις που είχαν μειωμένο τζίρο από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα νέα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα ποσά θα ξεκινούν από 1.000 ευρώ για έναν αυτοαπασχολούμενο και θα φτάνουν έως τις 100.000 ευρώ. Επιπλέον, προβλέπεται ότι η απαλλαγή από 30% μέχρι και 50% της αποπληρωμής της Επιστρεπτέας Προκαταβολής θα ισχύσει και για όσους είχαν ενταχθεί στους τρεις πρώτους κύκλους της ενώ αναφορικά με τις επιχειρήσεις που επλήγησαν το κράτος θα επιδοτήσει σοβαρό μέρος των παγίων δαπανών που έγιναν το 2020 οι οποίες δεν καλύφθηκαν από άλλες ενισχύσεις.

H απαλλαγή από 30% μέχρι και 50% της αποπληρωμής της Επιστρεπτέας Προκαταβολής θα ισχύσει και για όσους είχαν ενταχθεί στους τρεις πρώτους κύκλους της και είχαν σημαντική πτώση του τζίρου τους το 2020, ενώ όλες οι δόσεις εξόφλησης αυξάνονται από 40 σε 60. Τέλος, να σημειώσουμε πως σε περίπτωση που η επιστροφή καταβληθεί εφάπαξ, θα υπάρχει έκπτωση 15%.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: «Βόμβα» από Σκουτέλη - «Την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε τα χειρότερα»

Ρoή Ειδήσεων