ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε λειτουργία η πλατφόρμα για δωρεάν τεστ σε εργαζόμενους - Τα βήματα

Σε λειτουργία η πλατφόρμα για δωρεάν τεστ σε εργαζόμενους - Τα βήματα

Σε λειτουργία η πλατφόρμα ergasia.testing.gov.gr για δωρεάν τεστ σε εργαζόμενους - Αναλυτικά τα βήματα.

Σε λειτουργία η ειδική πλατφόρμα ergasia.testing.gov.gr για την παροχή δύο δωρεάν τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού σε εργαζομένους επιχειρήσεων που απασχολούν περισσότερους από 20 εργαζόμενους.

Oι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων άνω των 20 υπαλλήλων θα μπορούν να υποβάλουν αίτημα διενέργειας τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του κορονοϊού (rapid test), μέχρι και δύο φορές το μήνα, μέσω της ειδικής πλατφόρμας, που δημιουργήθηκε και έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

Το μέτρο έρχεται σε συνέχεια των άλλων πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, όπως είναι η υποχρεωτική τηλε-εργασία, όπου αυτή μπορεί να παρασχεθεί, οι άδειες ειδικού σκοπού και η εντατικοποίηση των ελέγχων στις επιχειρήσεις για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Αναλυτικά τα βήματα

Για να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα ελέγχων, θα πρέπει να συμπληρώσουν οι εργαζόμενοι τη «Φόρμα Αίτησης Δωρεάν Ελέγχου για COVID-19», εισερχόμενοι στην Ψηφιακή Πύλη του Δημοσίου gov.gr στη διεύθυνση https://ergasia.testing.gov.gr/, συμπληρώνοντας τον ΑΦΜ τους.

Μετά Θα γίνει επαλήθευση ότι είναι εργαζόμενοι σε επιχείρηση άνω των 20 υπαλλήλων, μέσω της διασύνδεσης με το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ».

Γίνεται επαλήθευση του ΑΦΜ του εργαζομένου και εμφανίζεται αυτόματα και ο ΑΦΜ του εργοδότη.

Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι συμπληρώνουν τα απαιτούμενα πεδία (όνομα-επώνυμο-αριθμός κινητού τηλεφώνου) και μετά γίνεται επαλήθευση με αποστολή γραπτού μηνύματος στο κινητό τηλέφωνο του αιτούντος.

Αφού ολοκληρωθεί η επαλήθευση, ο εργαζόμενος συμπληρώνει τον ταχυδρομικό κώδικα της περιοχής σε σχέση με το κέντρο ελέγχου που τον εξυπηρετεί και την ηλικία του και προχωρά στην υποβολή του αιτήματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως επιλογή των εργαζομένων θα γίνεται πάντοτε αναλόγως των διαθεσίμων τεστ.

Εφόσον o εργαζόμενος επιλεγεί για δωρεάν έλεγχο για COVID-19, θα λάβει στο κινητό τηλέφωνο, που έχει δηλώσει στη φόρμα, μήνυμα (SMS) με την ημέρα, την ώρα και τη διεύθυνση του κέντρου ελέγχου, στο οποίο θα πρέπει να μεταβεί.

Την ημέρα της εξέτασης θα πρέπει να παρουσιάσει το SMS στο υγειονομικό προσωπικό, για να εξεταστεί κατά προτεραιότητα.

Προσοχή: Είναι απαραίτητο ο εργαζόμενος κατά την προσέλευσή του να γνωρίζει τον ΑΜΚΑ του για τη συμπλήρωση των απαραίτητων στοιχείων. Σε περίπτωση που δεν διαθέτει ΑΜΚΑ, θα του ζητηθεί κάποιος άλλος ταυτοποιητικός αριθμός, όπως αριθμός διαβατηρίου κ.τ.λ.

Το SMS υπέχει θέση δικαιολογητικού μετακίνησης την ημέρα του ραντεβού. Η εξέταση συνιστά λόγο δικαιολογημένης απουσίας από την εργασία για τρεις ώρες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: «Βόμβα» από Σκουτέλη - «Την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε τα χειρότερα»