ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φούχτελ: Αναμένουμε από την Ελλάδα συγκεκριμένα αιτήματα

Φούχτελ: Αναμένουμε από την Ελλάδα συγκεκριμένα αιτήματα

Ο υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας και αρμόδιος από την γερμανική κυβέρνηση για την ελληνογερμανική συνεργασία Χανς-Γιοάχιμ Φούχτελ, δήλωσε σήμερα ότι αναμένει από την Ελλάδα συγκεκριμένα αιτήματα.

Ο κ. Φούχτελ εξηγεί ότι η ομάδα του θα δραστηριοποιείται μετά από κάθε αίτημα που θα τίθεται από την ελληνική πλευρά, είτε αυτό αφορά τον τουρισμό, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τον εκσυγχρονισμό των αρχών τοπικής αυτοδιοίκησης, τη διαχείριση καταστροφών ή ακόμη το θέμα χρηματοδοτικών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ύψους 16 δισεκατομμυρίων ευρώ που προορίζονται για την Ελλάδα.

«Θα πρέπει να γίνονται πολύ συγκεκριμένες επερωτήσεις», διευκρίνισε ο κ. Φούχτελ επισημαίνοντας ότι το ζητούμενο είναι να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες προκειμένου να αξιοποιηθούν τα προγράμματα.

Ο Γερμανός υφυπουργός επισημαίνει ότι το πνεύμα που θέλει να καλλιεργήσει είναι αυτό της έμπρακτης ελληνογερμανικής συνεργασίας.

Ένα τέτοιο δείγμα, τονίζει, θα δουν και θα ακούσουν οι Γερμανοί τουρίστες που θα επισκεφθούν το καλοκαίρι την Ελλάδα, καθώς πολλά ελληνικά νησιά έχουν προσκαλέσει γερμανικές ορχήστρες, στέλνοντας το μήνυμα ότι οι Γερμανοί είναι καλοδεχούμενοι.