ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ελληνική Εταιρεία Logistics στις επάλξεις

Η Ελληνική Εταιρεία Logistics στις επάλξεις

Σε μία ατμόσφαιρα που αρμόζει στην Ελληνική Εταιρεία Logistics πραγματοποιήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου η κοπή της πίτας σε γνωστό μεζεδοπωλείο της Κηφισιάς.

Την έναρξη της εκδήλωσης χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Σωτήρης Τριχάς, όπου παρουσίασε τις δράσεις της EEL για το 2012.

Ο κ. Τριχάς ξεκίνησε την ομιλία του με την έκδοση του νέου Προφίλ του Συνδέσμου, το οποίο αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για την ενημέρωση των στελεχών της αγοράς αναφορικά με την EEL, ενώ προβάλλονται και τα οφέλη για όσους συμμετέχουν ως μέλη στο Σωματείο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε λόγος για την ενεργή συμμετοχή της EEL στην Επιτροπή Logistics του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, όπου ο Σύνδεσμος έχει μόνιμο συμβουλευτικό ρόλο, με στόχους:

• Την ενδυνάμωση όλου του συστήματος Εμπορευματικών Μεταφορών και των Logistics της χώρας μας,

• Την ανάδειξη της Ελλάδας σε διαμετακομιστικό κόμβο των χωρών των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης.

• Την ανάδειξη προβλημάτων της αγοράς της εφοδιαστικής αλυσίδας και εισήγηση προτάσεων – λύσεων με στόχο νέα άμεσα νομοθετήματα και βελτίωση των ήδη υπαρχόντων.

Μια άλλη σημαντική δράση που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων ήταν η έρευνα που ήδη διεξάγεται από την EEL και την εταιρεία συμβούλων Kantor, για λογαριασμό του ΣΕΒ με θέμα: «Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης Επιχειρήσεων στον Τομέα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας». Μέσα από την έρευνα αυτή η EEL θα συνδράμει ουσιαστικά στην ανάδειξη των Logistics στη χώρα μας.

Έγινε αναφορά στην επόμενη διοργάνωση της EEL, που αφορά στο διαδραστικό σεμινάριο "ERP Simulation -προσομοίωση business case σε επιχειρηματικό περιβάλλον", με την συνεργασία του ALBA Graduate Business School και την υποστήριξη της SAP HELLAS που πραγματοποιείται το Σάββατο, 10 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις του Alba.

Επίσης, προβλήθηκε η υποστήριξη δράσεων, όπως τα Logic 2012 και το 2ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο της εταιρείας Logistics Way με θέμα: «Εμπορευματικές Μεταφορές & Διανομή στην πράξη», αλλά και η συμμετοχή σε διοργανώσεις όπως το Transport Research Arena.

Σε θεσμικό επίπεδο, παρουσιάστηκαν η συνδιοργάνωση ημερίδας της EEL με το ινστιτούτο Τhink Tank IPD for Development & Evolution με θέμα τις μεθόδους προσέλκυσης Αραβικών επενδύσεων, καθώς και η συμμετοχή στο Διοικητικό Συμβούλιο του European Logistics Mediterannean (ELMED).

Σε επιστημονικό επίπεδο, αναφέρθηκε η διεξαγωγή ολιγομελών workshops με συμμετοχή αναγνωρισμένων στελεχών της αγοράς, καθώς και σεμιναρίων εκπαίδευσης middle και low management level: όπως supervisors, αποθηκάριοι, χειριστές ανυψωτικών κ.ά.

Τέλος, ανακοινώθηκε το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Logistics, με τίτλο: "Optimizing Supply Chains" - αναπτύσσοντας την εξωστρέφεια των Ελληνικών Logistics σε ένα ασταθές και αβέβαιο επιχειρηματικό περιβάλλον, που θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριo.

Όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των δράσεων του 2012, θα δοθεί ιδιαίτερη βάση στην εξωστρέφειά της EEL και στην ενδυνάμωση των συνεργασιών της με φορείς όπως: ΣΕΒ, Διεθνή εμπορικά επιμελητήρια, Ελληνικά εμπορικά επιμελητήρια και ΟΠΕ.
Μετά το πέρας των εξαγγελιών, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, όπου οι νικητές κέρδισαν πλούσια δώρα, ενώ η εκδήλωση, έχοντας ιδιαίτερη επιτυχία, διήρκησε από τη 1 το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ, με αμείωτο κέφι.