ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δώρο Πάσχα 2021: Πότε πληρώνεται - «Μαχαίρι» για χιλιάδες εργαζόμενους - Υπολογίστε ΕΔΩ το ποσό

Δώρο Πάσχα 2021: Πότε πληρώνεται - «Μαχαίρι» για χιλιάδες εργαζόμενους - Υπολογίστε ΕΔΩ το ποσό

Δώρο Πάσχα 2021: Μειωμένο αναμένεται να πληρωθεί φέτος το Δώρο Πάσχα σε πάνω από μισό εκατομμύριο εργαζόμενους, που τελούν σε αναστολή σύμβασης εργασίας από τον Ιανουάριο - Πότε θα πληρωθoύν οι εργαζόμενοι σε αναστολή - Πόσα χρήματα θα λάβουν. 

Με μοντέλο Δώρου Χριστουγέννων αναμένεται να πληρωθεί φέτος το Δώρο Πάσχα σε περισσότερους από 500.000 εργαζόμενους, οι οποίοι τελούν σε αναστολή σύμβασης εργασίας από τον Ιανουάριο.

Το Δώρο Πάσχα θα υπολογιστεί για χιλιάδες εργαζόμενους σε αναστολή σύμβασης εργασίας, με βάση την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ.

Η καταβολή του Δώρου Πάσχα αντιστοιχεί στο διάστημα από την 1η Ιανουαρίου έως και τις 30 Απριλίου του 2021 και οι εργαζόμενοι θα λάβουν το Δώρο ανάλογα με το διάστημα που έχουν εργαστεί ή το ποσό αναστολής.

Διαβάστε επίσης: «Βρέχει» λεφτά: Ποιοι πληρώνονται μέσα στην εβδομάδα συντάξεις και επιδόματα

Έτσι, όσο περισσότερες είναι οι ημέρες αναστολής που έχει μπει ο εργαζόμενος τόσο μεγαλύτερες είναι οι απώλειες από το Δώρο Πάσχα 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επικρατέστερο σενάριο, προβλέπει πληρωμή του Δώρου Πάσχα με μοντέλο μεικτής χρηματοδότησης για όσους μισθωτούς έχουν τεθεί σε αναστολή σύμβασης εντός του 4μήνου Ιανουάριος – Απρίλιος.

Σε αυτό το πλαίσιο, το επικρατέστερο μέχρι στιγμής σενάριο για το φετινό Δώρο Πάσχα προβλέπει την καταβολή σε δυο τμήματα:

  • Το κράτος θα πληρώσει την αναλογία για την χρονική περίοδο αναστολής της σύμβασης εργασίας, εντός του πρώτου 4μήνου, με βάση υπολογισμού τα 534 ευρώ της αποζημίωσης ειδικού σκοπού
  • Ο εργοδότης θα πληρώσει την αναλογία για την χρονική περίοδο κατά την οποία ο μισθωτός εργάστηκε κανονικά, πάντα εντός του 4μήνου Ιανουάριος – Απρίλιος, με βάση υπολογισμού τον ονομαστικό μισθό του.

Έτσι, όσοι εργαζόμενοι έχουν παραμείνει σε αναστολή ολόκληρο το πρώτο 4μηνο του έτους, δηλαδή από 1η Ιανουαρίου έως 30 Απριλίου αδιαλείπτως, θα λάβουν από το κράτος 267 ευρώ. Για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους, αυτό θα είναι συνολικά το φετινό Δώρο Πάσχα. Επίσης, κάθε μήνας αναστολής της σύμβασης εργασίας μεταφράζεται σε Δώρο Πάσχα της τάξης των 67 ευρώ.

Αντίθετα, κανονικά αναμένεται να λάβουν το Δώρο Πάσχα 2021 οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που δουλεύουν κανονικά εν μέσω πανδημίας.

Δείτε ΕΔΩ το πόσο που δικαιούστε

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι μισθωτοί που αμείβονται με μισθό ή με ημερομίσθιο, δικαιούνται από τους εργοδότες τους Δώρο Πάσχα ίσο με μισό μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 15 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης: Διώρυγα του Σουέζ: Αποκολλήθηκε μετά από επτά ημέρες το Ever Given – Παγκόσμια ανακούφιση