ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Voucher 200 ευρώ για laptop και tablet: Πότε θα δοθούν τα χρήματα στους δικαιούχους

Voucher 200 ευρώ για laptop και tablet: Πότε θα δοθούν τα χρήματα στους δικαιούχους
Pixabay

Voucher 200 ευρώ για laptop και tablet: «Με αυτοματοποιημένο τρόπο θα γίνονται όλοι οι έλεγχοι των οικονομικών και των κοινωνικών κριτηρίων για τη χορήγηση του voucher των 200 ευρώ για laptop και tablet σε 560.000 νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών», όπως γνωστοποίησε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Όσον αφορά στην έναρξη υποβολής των αιτήσεων των δικαιούχων για το voucher, η υπουργός μιλώντας στο MEGA είπε ότι «την άλλη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για τους δικαιούχους» και θα μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους.

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα δοθούν τα χρήματα του voucher στους δικαιούχους είπε ότι «την άλλη εβδομάδα ξεκινάει η διαδικασία για τους δικαιούχους, οπότε πλέον έχουν όλα δρομολογηθεί. Θέλω να σας δώσω ένα στοιχείο για να καταλάβατε μιλάμε για 560.000 ωφελούμενους. Μιλάμε για ένα τεράστιο νούμερο», σημείωσε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε «μιλάμε για μαζική παραγγελία συσκευών για να καλυφθεί τεράστιος αριθμός επωφελούμενων και ένα πάρα πολύ μεγάλο πρόγραμμα που υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ».

Πώς θα κάνετε αίτηση

Ο Δικαιούχοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα, υποβάλλουν Αίτηση Επιχορήγησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Προγράμματος μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr-ΕΨΠ) του άρθρου 22 του ν. 4727/2020.

Το Φυσικό Πρόσωπο που είναι ο Αιτών υποβάλλει την αίτηση εκ μέρους της οικογένειας, εκπροσωπώντας το σύνολο αυτής, και αιτείται τη διαβίβαση των στοιχείων τους από τα πληροφοριακά συστήματα των φορέων του δημόσιου τομέα της παρ. 3.

Για την υποβολή της αίτησης απαιτείται υποχρεωτικά η προηγούμενη αυθεντικοποίηση του αιτούντος με τη χρήση των προσωπικών κωδικών – διαπιστευτηρίων της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. (TAXISnet).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θεοδωρίδου: 28 θρομβώσεις σε 17 εκατ. εμβολιασμούς με AstraZeneca - Τι ισχύει για τις αλλεργίες