ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Lockdown - Σταμπουλίδης στο Newsbomb.gr: Άνοιγμα με SMS στο 13032 - Περιμένουμε τους ειδικούς

Lockdown - Σταμπουλίδης στο Newsbomb.gr: Άνοιγμα με SMS στο 13032 - Περιμένουμε τους ειδικούς
Intime News

Συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, υπό το βάρος του αρνητικού ρεκόρ κρουσμάτων που σημειώθηκε την Τρίτη (30/03)

Στα 4.340 εκτινάχθηκαν χθες τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ ενώ την ίδια στιγμή οι διασωληνωμένοι έφτασαν τους 741.

Υπό αυτά τα δεδομένα, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων καλείται σήμερα να εισηγηθεί τον τρόπο που θα αρθούν οι περιορισμοί για την επανέναρξη του λιανεμπορίου από την ερχόμενη Δευτέρα και το άνοιγμα των σχολείων μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

«Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και περιμένουμε την εισήγησή τους για το άνοιγμα του λιανεμπορίου», δήλωσε στο Newsbomb.gr ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Ο κ. Σταμπουλίδης επισήμανε ότι εφόσον δώσουν το «πράσινο φως» οι ειδικοί για το άνοιγμα της αγοράς υπάρχει ένα νέο εργαλείο, το SMS στο 13032. «Επιδίωξη όλων μας είναι να ανοίξει άμεσα η αγορά, να ανεβάσουν οι επιχειρήσεις ρολά αλλά επισημαίνω και πάλι ότι οι σχετικές αποφάσεις είναι της επιτροπής», τόνισε ο κ. Σταμπουλίδης.

Η κυβέρνηση έχει παρουσιάσει στην επιτροπή των ειδικών, ένα πλαίσιο στρατηγικής συνυπολογίζοντας το νέο συμπληρωματικό εργαλείο των αυτοδιαγνωστικών τεστ, τον εμβολιασμό και τους χιλιάδες στοχευμένους ελέγχους που γίνονται κάθε μέρα από τον ΕΟΔΥ, καθώς και τον καλό καιρό.

Το βέβαιο είναι πως η κυβέρνηση δεν θα ρισκάρει να ενταθεί η πανδημία το επόμενο διάστημα. Και μπορεί στο κυβερνητικό επιτελείο να αναγνωρίζουν την κόπωση του πληθυσμού και να έχουν αποφασίσει να δώσουν ανάσες, ωστόσοη δημόσια υγεία και η ανθρώπινη ζωή, όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει τονίσει πολλές φορές, δεν μπαίνουν σε καμία ζυγαριά.

Υπό αυτές τις συνθήκες το αρχικό χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής ίσως αναπροσαρμοστεί. Ωστόσο η βασική στόχευση που αφορά στην αποσυμπίεση και όχι στην χαλάρωση δεν αλλάζει και το μόνο που μένει είναι να αποφανθούν οι ειδικοί για το τι θα ανοίξει και πότε και στη συνέχεια να ληφθούν οι αποφάσεις από την κυβέρνηση.

Για τη μετακίνηση από δήμο σε δήμο φαίνεται πως παραμένει επί τάπητος η απελευθέρωση, ώστε οι πολίτες να έχουν διέξοδο στην ύπαιθρο και να περιοριστούν οι συναθροίσεις στα σπίτια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Στρατός Ξηράς: Ραγδαίες εξελίξεις! Έρχονται τα πρώτα 80 τεθωρακισμένα M1117-«Ασπίδα» σε Έβρο, νησιά