ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα 534 ευρώ: Λήγει η προθεσμία για τις δηλώσεις αναστολών Απριλίου

Επίδομα 534 ευρώ: Λήγει η προθεσμία για τις δηλώσεις αναστολών Απριλίου

Επίδομα 534 ευρώ: Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για τις αναστολές Απριλίου. 

Η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων αναστολής εργασίας που αφορά στον μήνα Απρίλιο για να λάβουν οι δικαιούχοι το επίδομα 534 ευρώ λήγει σήμερα Δευτέρα 12 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Παράλληλα, αναπροσαρμόζονται τα παραρτήματα με τους ΚΑΔ των επιχειρήσεων που υποβάλλουν δηλώσεις αναστολής εξαιτίας του ανοίγματος των καταστημάτων λιανικού εμπορίου.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρει:

«Έως και τη Δευτέρα 12 Απριλίου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων αναστολής των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» για τον μήνα Απρίλιο 2021. Από τις 13 Απριλίου ο επιχειρήσεις – εργοδότες θα μπορούν να προαναγγέλλουν αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων, μη έχοντας τη δυνατότητα μεταβολής των δηλώσεων για χρονικό διάστημα από 01/04/2021 έως και 12/04/2021.

Διαβάστε επίσης: Δώρο Πάσχα 2021: Πότε πληρώνεται - Δείτε ΕΔΩ πόσα χρήματα θα πάρετε

Η προθεσμία αφορά στις επιχειρήσεις που έθεσαν ή θα θέσουν σε αναστολή τις συμβάσεις των εργαζομένων τους για τον μήνα Απρίλιο. Επισημαίνεται ότι, από αύριο,13 Απριλίου 2021 οι επιχειρήσεις – εργοδότες θα μπορούν να προαναγγέλλουν τις αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων, μη έχοντας τη δυνατότητα μεταβολής των δηλώσεων για χρονικό διάστημα από την 1η Απριλίου του 2021 έως και τις 12 Απριλίου του 2021.

Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων ανά την επικράτεια που πλήττονται σημαντικά από την κρίση της πανδημίας δύναται να τεθούν σε προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας και είναι δικαιούχοι επιδόματος αναλογικά για το διάστημα που τίθενται σε αναστολή, υπολογιζόμενο επί του μηνιαίου ποσού των 534 ευρώ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Δείτε ποιοι βγαίνουν τώρα στη σύνταξη - Αναλυτικοί πίνακες