ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Μπόνους αποδοτικότητας» για τους δημοσίους υπαλλήλους εξετάζει η κυβέρνηση 

«Μπόνους αποδοτικότητας» για τους δημοσίους υπαλλήλους εξετάζει η κυβέρνηση 

Μελέτη που θα περιγράφει το τι ισχύει στις δημόσιες υπηρεσίες χωρών της ΕΕ, αλλά και σε ΗΠΑ και Βρετανία σχετικά με την ανταμοιβή της απόδοσης των δημοσίων υπαλλήλων, ανέλαβε να καταρτήσει έως τα τέλη Ιουλίου οκταμελής ομάδα εργασίας που συστάθηκε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Ειδικότερα η ομάδα εργασίας που συστάθηκε στη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικής Πολιτικής και Προϋπολογισμού της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών ομάδας εργασίας θα έχει ως έργο:

  • Τη μελέτη των συστημάτων και των πρακτικών ανταμοιβής της απόδοσης των υπαλλήλων του Δημοσίου σε χώρες του εξωτερικού με έμφαση στα συστήματα ευρωπαϊκών και αγγλοσαξονικών χωρών.
  • Την εξέταση της εφαρμογής των σχετικών συστημάτων σε χώρες του εξωτερικού, τη σύνδεση της ατομικής ή ομαδικής επίδοσης στη Δημόσια Διοίκηση με ανταμοιβή καθώς και τα χαρακτηριστικά του τρόπου εφαρμογής τους.
  • Την καταγραφή του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου στην Ελλάδα και την εισήγηση για την εφαρμογή αντίστοιχου συστήματος στην Ελληνική Δημόσια Διοίκηση λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της Ελληνικής πραγματικότητας.

Η σύσταση της εν λόγω ομάδας εργασίας δείχνει πως η κυβέρνηση επιδιώκει να εκσυγχρονίσει το υφιστάμενο καθεστώς και να θεσπίσει «μπόνους αποδοτικότητας» στο Δημόσιο, το οποίο θα είναι συμβατό με τις βέλτιστες πρακτικές που ακολουθούνται σε ΕΕ, ΗΠΑ και Βρετανία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: «Επέλαση» μεταλλάξεων με 1.097 νέες - Κυριαρχεί το βρετανικό στέλεχος