ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βενιζέλος:«Στόχος της Ελλάδας να μείνει στο πυρήνα της Ευρωζώνης»

Βενιζέλος:«Στόχος της Ελλάδας να μείνει στο πυρήνα της Ευρωζώνης»

Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, υπεραμυνόμενος του μηχανισμού στήριξης της ευρωζώνης και του νέου δανείου από την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Καλούμενος να απαντήσει για τις δραστικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις ως αντάλλαγμα για το νέο πακέτο των 130 δις ευρώ, ο Βενιζέλος είπε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Antenna ότι "στόχος μας είναι η Ελλάδα να είναι στον σκληρό πυρήνα των ανεπτυγμένων κρατών της ευρωζώνης".

"Αν δεν υπήρχε ο μηχανισμός στήριξης και το δάνειο και το πρόγραμμα, θα έπρεπε κατευθείαν αύριο το πρωί να ζήσουμε με αυτά που οι ίδιοι παράγουμε και μαζεύουμε με την μορφή φόρων. Αυτό σήμαινε ότι θα πηγαίναμε σε μια δραματική περικοπή μισθών και συντάξεων για να τα βγάλουμε πέρα χωρίς δάνειο", συμπλήρωσε.

Ο Βενιζέλος επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να περάσει σε πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά και να περιορίσει το χρέος της, λέγοντας ότι το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων είναι πολύ μεγάλο επίτευγμα για τη χώρα.

Αναφερόμενος στο τέλος ακινήτων, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι έχει συμμορφωθεί το 82% των πολιτών.