ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα 534 ευρώ: Παρατείνονται οι αναστολές συμβάσεων εργασίας και τον Μάιο

Επίδομα 534 ευρώ: Παρατείνονται οι αναστολές συμβάσεων εργασίας και τον Μάιο

Επίδομα 534 ευρώ: Παρατείνονται οι αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για κλειστές και πληττόμενες επιχειρήσεις και τον Μάιο. 

Περισσότερες δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας σημειώθηκαν κατά τον Απρίλιο συγκριτικά με τον Μάρτιο, παρά το άνοιγμα του λιανεμπορίου από τις 5 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται πως παραμένουν ανοιχτές οι δηλώσεις στο ΕΡΓΑΝΗ έως και τις 30 Απρίλιο αποκλειστικά για τις ευπαθείς ομάδες των εργαζομένων.

Για τρίτο συνεχόμενο μήνα σημειώνεται σταθεροποίηση του πλήθους των αναστολών κοντά στα επίπεδα των 500.000, μετά τη σημαντική πτώση που καταγράφηκε μεταξύ Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2021.

Σύμφωνα με τα στοιχεία η θέσπιση της «ρήτρας» μείωσης τζίρου, η οποία ίσχυσε από τον Μάρτιο του 2021, δεν «απέκλεισε» τις πληττόμενες επιχειρήσεις από το μέτρο της αναστολής των συμβάσεων, καθώς από τις 532.208 οι αναστολές τον Φεβρουάριο έπεσαν μόλις στις 503.691 τον Μάρτιο, ενώ ανέκαμψαν και τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr που επικοινώνησε με τον γνωστό δικηγόρο Διονύση Τεμπονέρα στο σχεδιασμό της Κυβέρνησης και τον αρμόδιων Υπουργείων περιλαμβάνεται η παράταση των αναστολών συμβάσεων εργασίας και τον Μάϊο με τις ίδιες προϋποθέσεις του Απριλίου και την ίδια λίστα ΚΑΔ.

«Αυτό σημαίνει πως ακόμα και οι επιχειρήσεις που ανοίγουν μετά το Πάσχα περνούν από την λίστα των κλειστών με κρατική εντολή επιχειρήσεων στην λίστα των ανοιχτών αλλά πληττόμενων βάσει ΚΑΔ και εξακολουθούν να διατηρούν τη δυνατότητα να θέτουν σε αναστολή σύμβασης έως και το 100% των εργαζομένων τους» επισήμανε ο κ. Τεμπονέρας.

Ενώ σύμφωνα πάντα με τον δικηγόρο θα παραταθεί μέχρι 31 Μαΐου και η υποχρεωτική τηλεργασία στο 50%, ενώ λόγω του ότι ανοίγουν όλες οι σχολικές βαθμίδες στις 10 Μαΐου η άδεια ειδικού σκοπού θα αφορά μόνο ειδικές κατηγορίες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στη Βούλα: Η κατάθεση για το μυστηριώδη θάνατο 31χρονου σεφ