ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Τελευταία μέρα για την υποβολή αιτήσεων - Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Τελευταία μέρα για την υποβολή αιτήσεων - Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων λήγει σήμερα, Τετάρτη (12/05) μετά και τη διήμερη παράταση που δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών.

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την ολοκλήρωση της διαδικασίας από τους περίπου 20.000 που έχουν ήδη αιτηθεί ενίσχυσης και δεν πρόλαβαν να υπαχθούν στους πρώτους γύρους πληρωμών της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 7. Το τέλος της προθεσμίας υποβολής οριστικών αιτήσεων, θα σημάνει και την έναρξη του τελευταίου γύρου πληρωμών προς τους δικαιούχους.

Οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί συνολικά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, «myBusinessSupport», ξεπερνά τις 298.000 ενώ 282.302 δικαιούχοι έχουν μοιραστεί 789,1 εκατ. ευρώ. Το ποσό που θα δοθεί αναμένεται να προσεγγίσει το 1 δισ. ευρώ.

Κοινή υπουργική απόφαση προβλέπει ότι σε περίπτωση πιθανής καταστρατήγησης των διατάξεων ή υποβολής δηλώσεων με ψευδή ή ανακριβή η ΑΑΔΕ μπορεί:

  • Να μην εγκρίνει προσωρινά την αίτηση για τη χορήγηση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής και να ενημερώσει εγγράφως τη ΓΔΟΥ του Υπουργείου Οικονομικών με τα κρίσιμα για κάθε περίπτωση στοιχεία
  • Να μην συμπεριλαμβάνει τα πρόσωπα τα οποία πιθανώς καταστρατηγούν τις διατάξεις στις αναλυτικές και συγκεντρωτικές καταστάσεις δικαιούχων, ενημερώνοντας σχετικά όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες,
  • Να κοινοποιεί τα ευρήματα στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος και στη Γενική Διεύθυνση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για την εξακρίβωση πιθανής απόπειρας τέλεσης οικονομικών εγκλημάτων σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου
    να προβαίνει στις δέουσες ενέργειες συμμόρφωσης ή ελέγχου, με βάση την κείμενη νομοθεσία.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα στο μήνα αναμένεται και η Απόφαση για την ενεργοποίηση του ειδικού «εργαλείου» έκπτωσης φόρων και εισφορών για επιχειρήσεις που πήραν έλαβαν κρατικά δάνεια από τους πρώτους γύρους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 25.000 επιχειρήσεις που συμμετείχαν στις επιστρεπτέες 1 έως και 3, μπορούν να το αποκτήσουν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Σοκάρει το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης - Η αιτία θανάτου της 20χρονης