ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Elon Musk βύθισε (ξανά) το Bitcoin – Πτώση 10% στα 44,439 δολάρια

Ο Elon Musk βύθισε (ξανά) το Bitcoin – Πτώση 10% στα 44,439 δολάρια
Pixabay

«Το τρενάκι του τρόμου» θυμίζει η διακύμανση της τιμής του Bitcoin το τελευταίο 24ωρο με τους επενδυτές του κρυπτονομίσματος να προχωρούν σε μαζικές πωλήσεις, λόγω δηλώσεων του επικεφαλής της Tesla Elon Musk.

Η τιμή του Bitcoin σημειώνει σήμερα απώλειες 10% περίπου, κινούμενη στα 44,439.49 δολάρια. Γιατί συνέβη αυτό;

Χθες το βράδυ ο Elon Musk άφησε να εννοηθεί μέσω Twitter, ότι η εταιρεία του πούλησε ή ενδέχεται να πουλήσει την υπόλοιπη συμμετοχή της σε Bitcoin, οδηγώντας το κρυπτονόμισμα σε απώλειες.

Ένας χρήστης του Twitter με το όνομα @CryptoWhale ανέφερε, πως «οι Bitcoiners θα χαστουκίσουν τους εαυτούς τους το επόμενο τρίμηνο όταν ανακαλύψουν ότι η Tesla παράτησε την υπόλοιπη συμμετοχή της. Με το μίσος που λαμβάνει ο Μασκ, δεν θα τον κατηγορούσα…».

Σε αυτό το tweet, ο Έλον Μασκ απάντησε με μια λέξη: «Πράγματι».

Αυτό ερμηνεύθηκε ως πρόθεση απoεπένδυσης της Tesla από το Bitcoin και πυροδότησε ρευστοποιήσεις.

Η αντίδραση αυτή ανάγκασε τον Elon Musk να διευκρινήσει με νέο tweet ότι η Tesla δεν έχει προχωρήσει στην πώληση των Bitcoin που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιο της.

Υπενθυμίζεται ότι η Tesla την περασμένη εβδομάδα ανέστειλε τις πωλήσεις οχημάτων με πληρωμές μέσω Bitcoin, λόγω της ανησυχίας για την ταχέως αυξανόμενη χρήση ορυκτών καυσίμων για εξόρυξη Bitcoin.