ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νταλλάρα: Ανάσα για να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις

Νταλλάρα: Ανάσα για να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις

Το υψηλό ποσοστό συμμετοχής στο PSI χαιρετίζουν με κοινή δήλωσή τους οι συν-πρόεδροι της Συντονιστικής Επιτροπής των ιδιωτών Τσαρλς Νταλλάρα και Ζαν Λεμιέρ.

Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει το βάσιμο της συμφωνίας μεταξύ της Συντονιστικής Επιτροπής και των ελληνικών αρχών και της Ευρωζώνης στις 21 Φεβρουαρίου σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις της εθελουσίας ανταλλαγής του χρέους.

Ιδιαίτερη σημασία για τους επενδυτές έχει το γεγονός ότι το πακέτο περιλαμβάνει τη χρήση της αγγλικής νομοθεσίας και τη συγχρηματοδότηση με τη δομή του δανείου του EFSF, καθώς και τις ρήτρες ΑΕΠ που θα πληρωθούν σε περίπτωση υψηλότερης ανάπτυξης της Ελλάδας από ό, τι προβλέπεται στο πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής.

Σύμφωνα με τους κκ. Νταλλάρα και Λεμιέρ, οι συμφωνίες υπογραμμίζουν ότι είναι δυνατή η επίλυση ακόμη των πιο δύσκολων προβλημάτων χρέους μέσω διαπραγματεύσεων που γίνονται σε πνεύμα συνεργασίας και καλής πίστης.
Στη δήλωση τονίζεται πως τα αποτελέσματα της ανταλλαγής του χρέους και η πρωτοφανής ονομαστική μείωση του χρέους, θα οδηγήσουν στην ισχυρή οικονομική υποστήριξη της Ελλάδας από επίσημο τομέα μέσω ενός νέου τριετούς προγράμματος μεταρρυθμίσεων.

«Πιστεύουμε σταθερά ότι το νέο πρόγραμμα θα παρέχει στην Ελλάδα ανάσα για να εφαρμόσει το ευρύ φάσμα των δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται για την αποκατάσταση της παραγωγής και της απασχόλησης και θα ανοίξει το δρόμο για την ανάκτηση της πρόσβασης της χώρας στις αγορές», σημειώνεται χαρακτηριστικά.