ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε πλήρη εξέλιξη ο μετασχηματισμός της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας

Σε πλήρη εξέλιξη ο μετασχηματισμός της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο μετασχηματισμός της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (ΕΑΤ), με τη Διοίκηση της να προχωρά στην ενίσχυση του στελεχιακού δυναμικού με την επιλογή στελεχών από την αγορά και τον ιδιωτικό τομέα, αφήνοντας πίσω πρακτικές του παρελθόντος.

Την στρατηγική της ΕΑΤ όσον αφορά στην λειτουργία της, περιγράφει η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος Αθηνά Χατζηπέτρου σε επιστολή της προς το προσωπικό της τράπεζας.

Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Με χαρά και ικανοποίηση, θα ήθελα σήμερα να σας ενημερώσω ότι ο μετασχηματισμός της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και οι ρυθμοί επιταχύνονται.

Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε έναν νέο, σύγχρονο, πολυσχιδή, Εθνικό Χρηματοπιστωτικό Οργανισμό, διεθνούς εμβέλειας και μακρόπνοης προοπτικής.

Χθες το απόγευμα, το Διοικητικό Συμβούλιο της HDB αποφάσισε ομόφωνα και επέλεξε -μετά από μια πολύμηνη διαδικασία αξιολόγησης δεκάδων βιογραφικών και πολλών συνεντεύξεων- τους δύο Γενικούς Διευθυντές που θα αναλάβουν τον συντονισμό και ανάπτυξη των εργασιών της Τράπεζας.

1. Ο Γενικός Διευθυντής Λειτουργιών, είναι ένας έμπειρος συνάδελφός σας που εξασφαλίζει την ομαλή συνέχεια και τη θεσμική μνήμη της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας. Ο Βαγγέλης Σανιάνος εργάζεται στον οργανισμό μας από τον Ιανουάριο του 2003 όταν ιδρύθηκε το τότε Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων ΤΕΜΠΜΕ και από τότε συμμετέχει σε όλες τις προσπάθειες μετεξέλιξης του.

Ο μέχρι χθες Δντης Οικονομικών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, αφού αξιολογήθηκε ανάμεσα σε δεκάδες υποψηφίους πέρασε στον τελικό κατάλογο των 4 υποψηφίων από τον οποίο ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε τελικά την τοποθέτησή του ως Γενικός Δντης Λειτουργιών της Hellenic Development Bank.

2. Για την θέση του Γενικού Διευθυντή Χρηματοδοτικών Προϊόντων, το Διοικητικό Συμβούλιο -ακολουθώντας την ίδια μακρά διαδικασία αξιολόγησης και συνεντεύξεων, με δεκάδες βιογραφικά και υποψηφίους- κατέληξε στην επιλογή του Στέργιου Σουγιουτζόγλου.

Ο Στέργιος Σουγιουτζόγλου διαθέτει ένα ιδαίτερα αξιόλογο βιογραφικό σπουδών, επαγγελματικής διαδρομής και διεθνούς εμπειρίας που -κατά την άποψη του Δ.Σ. - είναι πλέον απαραίτητα για τη νέα πορεία της HDB.

Η δεκαετής του εμπειρία ως Εκτελεστικού Διευθυντή της Επενδυτικής Τράπεζας UBS London και η πολυσχιδής του επαγγελματική και επενδυτική του δραστηριότητα στις αγορές της Νέας Υόρκης, της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής, δημιουργούν ένα αξιόλογο σύνολο τυπικών και ουσιαστικών προσόντων που ελπίζουμε ότι σύντομα θα αποδώσει τα αναμενόμενα.

Θέλω να υπογραμμίσω για μία ακόμη φορά ότι η επιλογή των 2 Γενικών Διευθυντών έγινε ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο αφού προηγήθηκε ανοικτή πρόσκληση της HDB για την υποβολή υποψηφιοτήτων, αξιολόγηση των βιογραφικών από Ανεξάρτητο Σύμβουλο, Συνεντεύξεις των υποψηφίων και τελικά κατάρτιση μιας short list από τον Σύμβουλο.

Υπ΄όψιν του Διοικητικού Συμβουλίου τέθηκαν προς αξιολόγηση ΟΛΑ τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των υποψηφίων του καταληκτικού καταλόγου (short list).

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Θέλω να πιστεύω ότι από σήμερα ξεκινά μια νέα περίοδος για την Hellenic Development Bank.

Οι νέοι Γενικοί Διευθυντές θα έχουν ενεργό ανάμειξη άμεσα στην επιλογή των προϊσταμένων και των συνεργατών τους .

Είναι δεδομένο ότι το Διοικητικό Συμβούλιο και το σύνολο των στελεχών θα συνεργαστούμε στενά μαζί τους ώστε στο τέλος να διαμορφωθεί μια ισχυρή συμπαγής πολυπληθής ομάδα, ικανή να ανταποκριθεί στις πολύ μεγάλες αναπτυξιακές προκλήσεις της πατρίδας μας….

Εύχομαι τα καλύτερα σε σας και τις οικογένειες σας…»